Activiteitenpakketten

Dagje uit? Feestje? Kom naar De Papaver!

Zelf papier of kaas maken op een regenachtige dag? Of juist lekker het park in om op ontdektocht te gaan, slootjes-onderzoek te doen of zwerfafvalbingo te spelen? Wij hebben allerlei leuke én leerzame activiteiten!

 1. Maak je eigen papier (9-12 jaar)

Een wereld zonder papier is ondenkbaar. Maar voor papier zijn veel bomen nodig. Je kunt ook oud papier hergebruiken. Wel zo duurzaam! Hoe? Dat leer je met de materialen in deze kist (tijdsduur: 2 uur). Het enige wat je zelf hoeft te regelen is oud papier! En natuurlijk kun je daarna je zelfgemaakte papier gebruiken; bijvoorbeeld voor een super-originele kerstkaart?

 1. Weet wat je eet: Maak je eigen kaas (8-12 jaar)

Wist jij dat er 10 liter melk nodig is om 1 kilo kaas te maken? En weet je hoe dat moet? Leer het samen met de kinderen! Je hoeft zelf alleen voor (karne)melk te zorgen; de kist bevat alle andere informatie en materialen om zelf kaasjes te maken (tijdsduur: zo’n 1,5 uur). En na een paar weken kun je je eigen creatie opeten!

 1. Natuurbingo & 50 dingen die je gedaan moet hebben! (4-12 jaar)

Avontuurlijke tocht door de Delftse Hout met natuurbingo en de spaarkaart “50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e”. Je krijgt 5 rugzakken mee met allerlei onderzoeks-materialen (diverse zoekkaarten, loeppotjes, etc), en voor ieder kind is er een spaarkaart om zelf in te vullen! Natuurbingo is geen gewone bingo met getalletjes, maar een kaart vol dingen die je in de natuur kunt vinden. Krijg jij je kaart vol?

 1. Vossentocht (7-9 jaar)

Tijdens de vossentocht verkennen de kinderen spelenderwijs het leven van de vos. Ze gaan zelf speuren, ruiken en bewegen als een heuse vos. Alle zintuigen komen aan bod! Na afloop is er voor alle ‘vosjes’ natuurlijk een echt vossendiploma.

 1. Fladderaars in de nacht (6-12 jaar)

Een rugzak vol met spelletjes en weetjes over vleermuizen! De spelletjes kun je overdag spelen. De kinderen gaan zelf speuren, ruiken, “zien”, en bewegen als een heuse vleermuis. Om vleermuizen in het echt te zien, moet je ’s avonds op pad (dit kan van eind maart tot eind oktober, de nachten moeten boven de 10 ⁰C zijn). Met de batdetector kun je zelfs het onhoorbare geluid van vleermuizen hoorbaar maken!

 1. Slootjespakket (4-12 jaar)

De kinderen gaan op onderzoek uit in de sloot. Wat groeit er, wat zwemt er, hoe zien de diertjes er van dichtbij uit? Een tas boordevol ideeën en materialen om aan de slootkant aan de slag te gaan! Dit pakket is geschikt voor zowel jonge als oudere kinderen. Het meeste leven vind je van eind maart tot eind oktober.

 1. Speurtochten rondom De Papaver (alle leeftijden)

Voor jong & oud hebben we leuke speur- en puzzeltochten. Zoals ‘Raad het dier’, of ‘Snip de sneeuwpop’. We wisselen ze regelmatig af; zodat er altijd wat nieuws te doen is, maar ook omdat paddenstoelen zoeken nou eenmaal moeilijk is in de zomer… Kom je kijken wat we nu voor speurtocht hebben?

 1. Kompastocht (8-12 jaar)

Ga met boekje en kompas op avontuur in de Delftse Hout! Je leert niet alleen hoe een kompas werkt, maar komt ook van alles over de natuur te weten.

 1. Ontdektocht (alle leeftijden)

Een wandeling door de Delftse Hout, maar dan boordevol doe- en belevingstips voor kinderen. Vervelen is er niet meer bij! Je bent 1-2 uur onderweg. Extra leuk als je de onderzoeksmaterialen erbij huurt: loepjes, zoekkaarten etc. Goede reis!

 1. Zwerfafval-bingo (alle leeftijden – gratis!)

Natuurlijk is het geweldig als je eropuit gaat met een grijper en vuilniszak om bij te dragen aan een schone leefomgeving! Die kun je bij ons lenen. Maar in plaats van zomaar afval prikken, kun je ook een speurtocht doen! Bij De Papaver kun je namelijk een zwerfafval-bingokaart krijgen. Niet met cijfertjes, maar met allerlei soorten afval: van flesdopje tot ballon. Kun jij alles vinden? Bingo!

 

Kosten

Pakket 1 t/m 6: te huur per week (ma-ma)

 • Te huur voor € 25,- per week.
 • Pakket 4-6 zijn geschikt voor maximaal 10 kinderen, dit kan worden uitgebreid tegen extra kosten. Pakket 1-3 zijn geschikt voor maximaal 20 kinderen.
 • Let op: De boekingsperiode is van maandag t/m maandag. Je kunt het pakket ophalen vanaf maandag 15.00 uur, en terugbrengen voor maandag 12.00 uur.
 • Je begeleidt zelf de spelletjes en activiteiten, die uit te voeren zijn in je tuin of een ander stukje natuur in de buurt. Het is ook mogelijk dit op De Papaver uit te voeren (zie onder).
 • Pakket 3 is ook te huur per rugzak (1-4 kinderen) voor één dag (terugbrengen voor 17.00 uur). Kosten: € 5,- per tasje per dag. Als je 1 rugzak wil lenen voor het weekend (vr-ma) betaal je 3 x €5= € 15,-

Pakket 7 (te huur per dag, terugbrengen voor 17.00 uur)

 • Kosten: vanaf € 2,- per speurtocht, afhankelijk van de speurtocht. Hoeveel kinderen een speurtocht delen mag je zelf bepalen.
 • Bij sommige speurtochten is optioneel een tasje met onderzoeksmaterialen te huur voor € 1,-.

Pakket 8 (te koop)

 • Te koop voor € 5,-.
 • Een pakket heeft 1 kompas en is daardoor geschikt voor 1-4 kinderen (naar eigen inzicht). Een los kompas is te koop voor € 2,50.

Pakket 9 (te huur of te koop)

 • Het losse boekje is te koop voor € 3,50.
 • Het boekje incl. tasje met onderzoeksmaterialen is te huur voor € 5,-. Terugbrengen voor 17.00 uur.

 

Optioneel bij ieder pakket

 • Ontvangst op De Papaver met een glas limonade en lekkere plak koek: € 1,50 per kind.
 • Huur van een ruimte (geschikt voor maximaal 15 kinderen): € 60,- per dagdeel.
 • Begeleiding van de activiteit: € 37,50 per uur.

 

Heb je vragen of wil je reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

 

Er zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing.