Zin in een herfstspeurtocht of -workshop?

Of het in de herfst nu lekker weer is of niet, bij De Papaver kun je altijd leuke dingen doen. Natuurlijk zijn er – zoals elke dag – allerlei speurtochten en andere activiteitenpakketten te krijgen. Zoek en beantwoord bijvoorbeeld de vragen van ‘Raad het dier’, doe de speurtocht bij de tentoonstelling ‘Speuren naar sporen’ of ga op pad met de herfstwaaier vol weetjes en doetips.

Daarnaast kun je in de herfstvakantie op dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag (17, 18 en 19 oktober) aan verschillende workshops meedoen. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenlopen tussen 14.00 en 16.00 uur. Zien we je dan?

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Kosten: € 3,- per kind
Duur: ongeveer een halfuur

Ouders kunnen ondertussen de tentoonstelling ‘Speuren met sporen‘ of de tuinen bezoeken. Jongere kinderen kunnen lekker aan de slag met een gratis herfstkleurplaat.

Dinsdag 17 oktober: dierenspoor in gips maken
Je gaat in klei een vorm maken van een dierenspoor. Vul de vorm met gips, laat drogen en je hebt je eigen dierenspoor in handen! Zie je later buiten een dierenspoor? Dan weet je na deze workshop wat je kunt doen om een verzameling diersporen te maken.

Woensdag 18 oktober: tekenen met een veer en inkt van galappels
Weet jij wat galappels zijn? En dat je van galappels van een eik inkt kunt maken? Tijdens deze workshop ontdek je het allemaal én kun je met een veer een mooie tekening maken met de inkt. Natuurlijk leer je ook hoe de inkt gemaakt is, zodat je het thuis zelf kunt proberen.

Donderdag 19 oktober: braakballen pluizen
Vogels zoals de uil, ooievaar, kraai en torenvalk spugen al het voedsel uit dat ze niet kunnen verteren. Tijdens deze workshop ga je hun braakballen uitpluizen om erachter te komen wat de vogels hebben gegeten.

Heb je nog vragen? Mail ons!