Zaterdag 24 maart: Landelijke Opschoondag 2018

Op zaterdag 24 maart 2018 is het weer Landelijke Opschoondag! Meedoen aan de Landelijke Opschoondag levert prettig schone buurten op. Maar dat niet alleen.

Buren, collega’s en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan. Samen met NederlandSchoon helpt De Papaver dan ook graag bij het stimuleren van zoveel mogelijk inwoners. Want hoe meer inwoners meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

Update: De Delftse Opschoondag 2018 was een groot succes! 

Wat is de Landelijke Opschoondag?

Het schoolplein vegen. Of het park opschonen. Misschien de straten rondom je huis afvalvrij maken. Of het gebied rondom je bedrijf of supermarkt aanpakken. Tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is. Maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is. Want tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen.

Nodig dus vrienden, buren en collega’s uit om zich óók bij jouw actie aan te melden en mee te doen. bijvoorbeeld de poster en hang hem voor je raam!

 

Zo doe je mee

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is eenvoudig:

  • Meld bij je schoonmaakactie aan op NederlandSchoon en bij De Papaver.
  • Nodig zoveel mogelijk deelnemers uit.
  • Ontvang gratis schoonmaakmaterialen van NederlandSchoon (handschoenen, vuilniszakken hesjes, poster) en leen de rest van De Papaver (grijpers, schepnetten, ringen, banners, etc..)
  • Ga zaterdag 24 maart 2018 samen aan de slag.

Kan je niet op zaterdag, bijvoorbeeld omdat je met school of een club meedoet die zaterdag dicht is? Geen probleem! Dan doe je gewoon in een van de dagen ervoor (vanaf de 19e) mee.

 

Waarom je actie aanmelden bij De Papaver?

  • Je krijgt hulp bij het opzetten van je actie.
  • Je kan gratis opruimmaterialen lenen: grijpers, schepnetten, ringen, handschoenen, hesjes, vuilniszakken, banners, posters, vlaggen, enz…
  • We maken je actie bekend(er) zodat bijv. buurtgenoten zich kunnen aansluiten. (Alleen als je dat wil natuurlijk.)
  • Alle actiegroepen krijgen een cadeautje! (mits tijdig aangemeld)
  • En wellicht is er een extra verrassing voor de grootste, leukste of meest bijzondere actiegroep – we zijn hier nog mee bezig…..

Meld je dus snel aan!

 

Aansluiten bij anderen? Ook leuk!

Wil je wel meedoen, maar geen eigen actie opzetten? Of lijkt het je gewoon leuk om eens met een andere groep mee te doen? Sluit je dan bij een ander initiatief aan!

Sluit je aan bij een andere actiegroep.

 

Twijfel je nog of wil je een ander overtuigen mee te doen? Check het filmpje en zie hoe het er vorig jaar aan toe ging!

Geef een reactie