Lente-excursies voor schoolklassen

Het voorjaar is hét moment om er met je klas op uit te gaan. Genietend van het zonnetje ontdek je de ontluikende natuur, jonge dieren, nieuwe knoppen en bloemen. Kom je het met je klas beleven?

Voor groep 3-4 is er een fotospeurtocht. De leerlingen krijgen in groepjes een klapper met foto’s die in de winter gemaakt zijn in het Arboretum-Heempark. Kunnen zij de locatie terugvinden? En wat zijn de verschillen tussen de foto en de natuur in de lente? Bij iedere locatie worden ze met behulp van vragen geprikkeld en uitgedaagd extra goed om zich heen te kijken. Een speurtocht vol met ontdekkingen en onderzoek!

Leerlingen van groep 5-7 onderzoeken met denk- en doe opdrachten wat er in de natuur gebeurt in de lente. Centraal staat de zon, die voor steeds langere dagen en hogere temperaturen zorgt en daarmee de lenteverschijnselen aanjaagt. Thema’s die aan bod komen zijn: vogels nestelen, knoppen springen open, planten groeien, zaden ontkiemen en insecten ontwaken.

De sloot of de bijenstal in?

Duik je liever dieper in op een onderwerp?

  • Je kunt een slootjesexcursie doen met je klas; geschikt voor de middenbouw en de bovenbouw. Deze is in 2018 geheel vernieuwd!
  • Ontdek de wereld van bijen en imkers met een excursie of gastles bij De Papaver.