25feb-4mrt: Naar Buiten met de Lentespelen!

Van zondag 25 februari tot en met zondag 4 maart staat de ‘Naar Buiten’- coalitie voor je klaar met een waanzinnig leuk ‘Naar Buiten’-programma; de Lentespelen.
We gaan buiten slepen met takken, speuren naar kikkers, kabouters verven, dieren knuffelen en dierenhotels maken. We struinen het Heempark door, spelen in de waterspeeltuin, kuieren door een moestuin en nog véél meer. Geen dag is gelijk! Doe je mee?

De ‘Naar Buiten’-coalitie Delft is een samenwerkingsproject van verschillende groene partijen in de provincie Zuid-Holland om de jeugd in en om Delft meer buitenvertier te bieden: Duurzaamheidscentrum De Papaver, de Delftse Natuurwacht, de IVN, Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft, Groenkracht, Buitenleeft, Ad Naturam, Kinderboerderij Tanthof, de Kindertuinen, de Notelaer Pijnacker en het Jogg.

Zij hebben de handen ineengeslagen om een groot aantal buitenactiviteiten te ontwikkelen. Zo zijn o.a. deze ‘Lentespelen’ ontstaan. Er staan nog meer activiteiten op het programma het komende jaar zoals een sprankelende Lentefair op 8 april in de Delftse Hout en de Modderdagen in juni! We houden jullie op de hoogte!


Het volledige programma

Kijk voor meer informatie op de website/facebookpagina van de organisator.

Van 10.00-17.00 uur is iedereen welkom voor diverse activiteiten. Aanmelden is niet nodig.

 

  • Maandag 26 februari @ De Papaver — ‘Takkenwerk! Spelen met takken’

Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar meedoen aan deze inloopworkshop.

Eerst ga je op zoek naar mooi, gekke of bijzondere takken, daarna ga je er iets moois van maken, bijvoorbeeld een takkenbeest, stokvriendje, bosgeest of pijl en boog. Bijdrage: € 3,-. Aanmelden niet verplicht, wel gewenst (thea@papaverdelft.nl).

Meedoen met de BSO? 
Meld je dan aan voor het ochtendprogramma! Voor BSO’s zijn er 2 workshops: van 10.00-11.00 uur en van 11.00-12.00 uur.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar onder begeleiding van een volwassene. (Minimaal per 5 kinderen 1 begeleider!)

Kosten: per persoon € 2,00, aanmelden verplicht. Geef daarbij ook de leeftijd van de kinderen door en hoelaat je wil komen (10 of 11 uur)!

 

Van 13.00-16.00 uur is iedereen welkom voor diverse activiteiten. Aanmelden is niet nodig. Bijdrage: 3,- incl. glaasje limo en een snoepje.

 

Struinen, zoeken en ontdekken in de Heemtuin van 10.00 – 12.00 uur. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Gratis deelname. Aanmelden verplicht.

 

  • Zondag 4 maart @ Ad Naturam — ‘Workshop dierenhotels maken’

Kom knutselen (van 10.00 – 12.00 uur) en leer gelijk wat er zoal in jouw dierenhotel kan komen wonen. Zie de website voor info en prijzen.