Samen op naar een Schoon Delft!

Delft – 27 maart 2017

Meer dan 130.000 Nederlanders gingen afgelopen zaterdag (24 maart) met elkaar aan de slag om tijdens de 16e editie van de Landelijke Opschoondag van Stichting Nederland Schoon de buurt zwerfafvalvrij te krijgen. In heel het land vonden meer dan 2.500 acties plaats. In Delft waren 13 opschoonacties aangemeld bij Duurzaamheidscentrum De Papaver, die groepen ondersteunt met tips, spellen en zwerfafvalmaterialen zoals grijpers, schepnetten en zakhouders en het afvoeren van het afval. Zo’n 450 Delftenaren waren op of rond 24 maart op de been om hun omgeving op te schonen, vanuit hun school, vereniging, bedrijf of gewoon met de buren. Zij raapten samen een paar honderd (!) vuilniszakken vol met zwerfvuil.

Fietssloten, een beha, vuurwerk (nu nog!), een trompet, speelgoed-helikopter, een matras, fietsonderdelen, plumeau, tandenborstel, losse schoenen en een knuffel, je kunt het zo gek niet verzinnen of het is gevonden. Maar de peuken stonden ook dit jaar weer met stip op nummer één.

“De kinderen stonden vanaf 8 uur al te trappelen” vertelt één van de organisatoren.

Vol enthousiasme gingen ze de straten op. “Schandalig hoeveel er lag – gelukkig hebben we veel op kunnen ruimen!” Buurtbewoners complimenteerden de deelnemers. Het feestje werd overal afgesloten met taarten van Bakker van Maanen.

Alle deelnemers: hartelijk dank voor jullie enthousiaste inzet! Wil jij ook je eigen omgeving schoonhouden? Delftenaren kunnen bij De Papaver gratis materialen ophalen. Wil je een actie opzetten? Dan kun je materialen lenen. Scholen en maatschappelijke organisaties kunnen zelfs geld verdienen met dit goede werk!


Een film- en fotoimpressie van de Landelijke Opschoondag 2018

Landelijke Opschoondag 2018

Een impressie van de opschoonactie van de Delftse Natuurwacht en De Papaver. Foto's van de andere groepen volgen! Wil jij je ook inzetten voor een Schoon Delft? Sluit je aan! www.papaverdelft.nl/svs.

Geplaatst door Papaver Delft op maandag 26 maart 2018