Vind de vogels!

Het wordt weer warmer en steeds meer vogels komen terug uit het zuiden. Tijd om naar buiten te gaan en te kijken welke vogels er allemaal te zien zijn! De nieuwe speurtochten van De Papaver helpen je daarbij.

Er zijn twee versies: voor kinderen vanaf 4 jaar is er “Zoek de Vogel”; voor kinderen vanaf 8 jaar “Vogelweetjes”. Maar pas op: voor volwassenen is het ook geen eitje!

  • De jongere kinderen kunnen rondom De Papaver op zoek naar de afbeeldingen van vogels. Zien ze ze allemaal hangen? Het is een uitdaging voor het hele gezin of de hele groep: Weet iemand de namen van de vogels? Dan kan je die invullen op het antwoordformulier. Hoe staat het met de vogelkennis van de mama’s, papa’s en andere begeleiders? Samen komen jullie er vast wel uit!
  • Oudere kinderen kunnen op pad in het Arboretum-Heempark, naast De Papaver. Zij krijgen allerlei meerkeuzevragen over vogels voorgelegd. Hoe klinkt bijvoorbeeld het geluid van een buizerd en welke kleur is het ‘petje’ van de pimpelmees? Zo leert het hele gezin spelenderwijs meer over vogels, hun uiterlijk en gedrag.

Beide speurtochten kosten € 2,00 en zijn (vanaf 23 februari) verkrijgbaar bij de receptie, reserveren is niet nodig.

In de lente komen er weer nieuwe speurtochten.