Hulp bij online reserveren van educatief materiaal

Wil je lesmateriaal reserveren maar loop je tegen problemen aan? Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden. Zit je vraag er niet bij? Stuur ons dan een e-mail of bel 015-3649238.

 

Wie kan er reserveren?

Alle basisscholen uit de omgeving. Alle basisscholen uit Delft en Pijnacker-Nootdorp staan ingeschreven in ons systeem en een aantal scholen uit de verdere omgeving ook. Voortgezet onderwijs, BSO’s en particulieren kunnen beperkt gebruik maken van ons aanbod, neem hiervoor contact met ons op.

 

Wat is de link naar de boekingssite?

www.papaverdelft.nl/nmegids

 

Wat zijn mijn inloggegevens?

Weet je de inloggegevens van de school niet meer? Neem dan contact met ons op.

 

Ik ben ingelogd maar kan niet reserveren, hoe kan dat?

Vóór de eerste reservering van het schooljaar moeten schoolgegevens op juistheid worden gecontroleerd en de groepen ingevoerd worden. Daarna kan er gereserveerd worden.
* Als het aantal leerlingen nog niet bekend is, maak dan een inschatting en voer het precieze aantal later in.
* Is de leerkracht nog niet bekend? Voer dan ‘onbekend’ in en verander dit aan het begin van het schooljaar.

Is er een ander probleem? Neem dan contact met ons op.

 

Waarom moet ik jaarlijks de gegevens controleren?

Wij sturen digitale bevestigingen, herinneringen en informatie over de lessen. Als we niet de juiste gegevens hebben komen deze niet bij de juiste persoon aan en mis je belangrijke informatie.
Daarnaast zijn de gegevens belangrijk voor onze administratie en statistieken, bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel leerlingen met ons aanbod in aanraking zijn geweest.

 

Hoe reserveer ik ?

 1. Log in op www.papaverdelft.nl/nmegids.
 2. Zoek het gewenste lesmateriaal op en klik op reserveren.
 3. Je volgt de instructies:
  • Bij het lenen van materiaal: Kies de gewenste periode.
  • Bij een excursie: Kies de gewenste data/tijd.
  • Bij een gastles: Vul je voorkeursdata in.
   Je kunt aan het groene statusbalkje met het woord ‘vrij’ zien of het materiaal/de activiteit nog beschikbaar is. Klik op het woord ‘vrij’ om te reserveren. Van sommige leskisten zijn meerdere exemplaren, aangegeven met 1 en 2.
 4. Kies hierna de juiste groep en leerkracht.
 5. Klik op reserveren. Je ontvangt een bevestigingsmail van de reservering op het geregistreerde e-mailadres van de geselecteerde groep.

 

Vóór wanneer moet ik reserveren?

Reserveren kan het hele jaar door.

Vaak sluit de online reservering voor een item (lespakket, les of excursie) een week vooraf, soms iets meer dan een week. Dit is i.v.m. de administratie en organisatie. Vaak is het echter nog mogelijk om een lespakket te reserveren. Bel of mail ons even, en we gaan na of het lespakket nog vrij is. Voor excursies bij De Papaver geldt dit ook. Voor excursies bij onze partners (bijvoorbeeld de Botanische Tuin of de Stadsboerderij) ligt het aan de partner of het nog mogelijk is last minute te reserveren, maar wij zullen het voor je proberen. Voor gastlessen wordt het vaak lastig om last minute nog een gastdocent te vinden, maar je kunt het altijd vragen.

 

Ik wil mijn reservering veranderen of annuleren. Kan dat?

Dat kan zeker. Log in op www.papaverdelft.nl/nmegids en klik op ‘bestellingen’. Daar kun je je bestellingen wijzigen.

Let op: er zijn annuleringsvoorwaarden.

 

Wat kost het educatieve aanbod mij?

Zie Kosten educatief aanbod.

 

Ik kan geen geschikt lesmateriaal vinden, is er nog meer?

Ja. Neem contact met ons op en vertel wat je zoekt. We hebben meer materialen dan in de catalogus vermeld staan. Denk bijvoorbeeld aan aankleding bij een bepaald onderwerp (losse materialen, posters etc.) of specifieke veldwerk- of onderzoeksmaterialen.