Kosten educatief aanbod

Wat kost een leskist, gastles of excursie?

Dat hangt ervanaf in welke gemeente de school staat, zie verderop.

Hoe betaal ik?

Aan het eind van het jaar en/of aan het einde van het schooljaar ontvangt de school een factuur. Daarop staat welke klas welk item afgenomen heeft en wat dit voor de school kost.

Mag ik kosteloos annuleren?

Ja, mits je dit op tijd doet. Je kunt dit zelf doen door in te loggen op de boekingssite en je reservering te wijzigen of annuleren. Kort voor de boekingsdatum kun je dit niet meer doen, stuur ons dan een e-mail of bel naar 015-3649238.

 • Lesmateriaal kun je kosteloos annuleren tot en met de donderdag vóór de start van de periode. 
 • Excursies kun je kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vóór de excursie.

Zeg je later of niet af, dan brengen wij de kosten in rekening: tot € 25,- voor lesmateriaal en vanaf € 35,- per excursie (exacte prijs is afhankelijk van het type). Dit geldt ook voor scholen voor wie het aanbod in principe gratis is!


Wat kost een leskist, gastles of excursie?

Dat hangt ervanaf in welke gemeente de school staat. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

 • Categorie 1: Delftse scholen
  Gemeente Delft vergoedt een groot deel van het aanbod van De Papaver. Daardoor is bijna het hele aanbod gratis voor Delftse scholen. Dit geldt voor alle leskisten, lesmappen en ander uitleenmateriaal, alle excursies die starten op De Papaver en alle gastlessen die op school worden gegeven. Excursies en gastlessen die plaatsvinden op een andere locatie hebben meestal wel kosten. Deze worden weergegeven als je inlogt op de boekingssite.
 • Categorie 2: Scholen uit Pijnacker-Nootdorp
  Met deze gemeente is een regeling van kracht waardoor elke klas 1 item per schooljaar gratis mag afnemen. Dit geldt voor alle leskisten, lesmappen en ander uitleenmateriaal, alle excursies die starten op De Papaver en alle gastlessen die op school worden gegeven. Het duurste item wordt door de gemeente betaald, de rest wordt in rekening gebracht.
  Uitgezonderd hierop zijn de meeste excursies en gastlessen die plaatsvinden op een andere locatie (niet op De Papaver of op school), hier zijn kosten aan verbonden voor alle scholen, onafhankelijk van hun locatie.
  Als je ingelogd bent op de boekingssite kun je zien wat er al gereserveerd is. De prijs die je ziet per item is de prijs die je betaalt als je al eerder een item afgenomen hebt. Als een item altijd betaald moet worden staat dit er bij.
 • Categorie 3: Overige scholen
  Voor deze categorie is het aanbod niet gratis. De kosten zijn weergegeven op de boekingssite.