10/4: Nationale Buitenlesdag

Buitenlesdag 2018 gemist? Geen nood, onderstaande buitenproducten zijn ook nu nog beschikbaar!


Dinsdag 10 april 2018 is het weer Nationale Buitenlesdag. Leerkrachten in heel Nederland geven deze dag buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties van de kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk!  Je kunt je als school al aanmelden als je minimaal één les aan één groep buiten geeft. Deelnemende scholen krijgen bovendien gratis de nieuwe Buitenlesbundel toegestuurd, vol met uitgewerkte lesideeën en nieuwe buitenlesinspiratie. Meld je dus snel aan!

Natuurlijk stimuleert De Papaver dit initiatief van het IVN en Jantje Beton. Wil je wel iets buiten doen, maar weet je niet goed wat? Hieronder vind je een overzicht van de leukste buitenproducten voor het begin van de lente! Geef je De Papaver ook even door dat je meedoet met de Buitenlesdag? Dan houden wij jou op de hoogte van de laatste nieuwtjes voor deze dag!

 

 1. Ga met een rugzak vol materialen en ideeën naar buiten

Je krijgt voldoende rugzakken mee om je klas in groepjes op te splitsen. De focus ligt op ontdekken en onderzoeken. Je kunt de tasjes ophalen en in je schoolomgeving op pad gaan. Geschikt voor alle leeftijden. Klik op het item voor meer informatie.

 

 1. Ga op excursie

Onderstaande excursies zijn op 10 april te doen op verschillende locaties rondom De Papaver. Is deze dag al gereserveerd? Dan kom je toch gewoon een andere dag; naar buiten met je klas is iedere dag een feest!

 

 1. Leen materialen van De Papaver

Organiseer je liever zelf wat? Ook daarbij helpt De Papaver je graag!

 • Wist je dat je veel losse materialen kunt lenen bij De Papaver? Denk bijvoorbeeld aan diverse veldwerkmaterialen, maar ook : pionnen, hesjes, klimtouwen, etc. Kijk in de catalogus of neem contact op met De Papaver.
 • Heb je inspiratie of ondersteuning nodig? Leen een van onze boeken!

 

 1. Workshop Moestuinieren

Is er op het schoolplein van je school een moestuintje of zijn er vierkante moestuinbakken en kun je wel wat extra begeleiding gebruiken bij het klaarmaken van de tuin voor het nieuwe seizoen? Schakel een moestuinexpert in en ga met je leerlingen aan de slag!

 

 1. ExtraatjesKom je op 10 april naar De Papaver? Dan zijn er een aantal leuke extra’s!
 • Modderkeuken – Voor De Papaver staat een echte modderkeuken: geweldig speelplezier voor de leerlingen!
  (Gebruik op eigen risico – geen begeleiding vanuit De Papaver)
 • Bezoek een bijenstal – Wil je een kijkje nemen in een echte honingfabriek? Imkervereniging Delft is aanwezig bij haar bijenstal naast De Papaver en leidt je graag rond! — Gratis, tussen 11.00 en 14.00 uur
 • Je kunt de boom in! – Boomklimmen met TreeBeard. Natuurlijk helemaal veilig met touwen & gordels, en onder begeleiding van een professionele (en tweedegraads bevoegde) boomklimmer.
  Kosten: €5,- per kind (contant) of €60,- (excl. 6% btw) voor de hele klas (factuur). — Tussen 10.30 en 14.30 uur.