Over De Papaver

De Papaver is hét Duurzaamheidscentrum van Delft.

Wat houdt dat in? De Papaver inspireert je tot duurzaam gedrag, verbindt natuur- en milieu organisaties en duurzame initiatieven en slaat bruggen naar toekomstige generaties via natuureducatie en beleving. Leerlingen van alle regionale basisscholen worden vertrouwd gemaakt met de natuur om hen heen in boeiende natuurlessen. Maar ook voor het hele gezin worden er leuke, leerzame en duurzame activiteiten georganiseerd.

Dit alles doen we vanuit ons sfeervolle duurzame pand midden in de Delftse Hout aan de rand van de stad. Je wordt hier altijd gastvrij ontvangen door ons gemotiveerde team en vele vrijwilligers. Wees welkom!


Wat er precies te doen is bij De Papaver? Dit zijn onze speerpunten:

 • Beleef de natuur
  Duurzaam zijn begint met het beleven van de natuur. Op De Papaver kun je daarom diverse activiteiten doen om de natuur te ontdekken. Een speurtocht, verjaardagspakket, workshop, wandeling en nog veel meer. Waar heb jij zin in?
 • Educatie
  De Papaver verzorgt de natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie voor basisscholen in Delft e.o. We hebben voor hen een uitgebreid aanbod van excursies, leskisten en projecten.
 • Groen vergaderen
  Een bijeenkomst midden in het groen én dicht bij de stad? De Papaver is hiervoor de perfecte gelegenheid. De zalen bieden ruimte aan groepen van 2 tot 50 personen en overal is gratis wifi. De Papaver is goed bereikbaar, want je vind bushaltes om de hoek en je kunt gratis parkeren voor de deur.
 • Midden in de natuur 
  Rondom De Papaver liggen diverse tuinen, ieder met een eigen schoonheid en functie.
 • Help je mee om Delft schoon te houden?
  Steun ons in de strijd tegen zwerfafval en word Supporter van Schoon!

Heb je een andere vraag over De Papaver? De Stichting stelt zich graag aan je voor!

Je kunt ook de flyer van De Papaver downloaden.