Over De Papaver

De Papaver (Klaproos)
…komt vooral op in omgewoelde grond
…behoudt gedurende mensenleven kiemkracht
…kan zich over verre afstanden verspreiden
…..kortom een echte pioniersplant!

Nederland verduurzaamt van onderaf. Mensen realiseren zich steeds meer dat “groei” in balans kan en/of moet zijn met natuur en leefomgeving. Daarom is Duurzaamheidscentrum De Papaver (voorheen gemeentelijke Natuur-en Milieucentrum) een Proeftuin voor duurzame lifestyle. We willen helder en zichtbaar maken wat duurzaam leven is en hoe je hier zelf vorm aan kunt geven, op een leuke manier. De Papaver inspireert je tot probeergedrag, verbindt natuur- en milieu organisaties en duurzame initiatieven en slaat bruggen naar toekomstige generaties via natuureducatie en beleving. Leerlingen van alle regionale basisscholen worden vertrouwd gemaakt met de natuur om hun heen in boeiende natuurlessen. Maar ook voor het hele gezin worden er leuke, leerzame en duurzame activiteiten georganiseerd.

Dit alles doen we op onze gastvrije en sfeervolle duurzame pand midden in de Delftse Hout aan de rand van de stad. Je wordt hier altijd gastvrij ontvangen door ons gemotiveerde team en vele vrijwilligers. Wees welkom!

Bekijk de flyer van De Papaver (pdf), of check onze speerpunten via de site:

 • Beleef de natuur
  Duurzaam zijn begint met het beleven van de natuur. Op De Papaver kun je daarom diverse activiteiten doen om de natuur te ontdekken. Speurtocht, verjaardagspakket, workshop, wandeling, enz… Waar heb jij zin in?
 • Educatie
  De Papaver verzorgt de natuur-, milieu- en duurzaamheidseducatie voor basisscholen in Delft e.o. Ons aanbod van excursies, leskisten en projecten vind je hier.
 • Groen vergaderen
  Een bijeenkomst midden in het groen én dichtbij de stad? De Papaver is hiervoor de perfecte gelegenheid. De zalen bieden ruimte aan groepen van 2 tot 50 personen en overal is gratis wifi. Bushaltes om de hoek en gratis parkeren voor de deur. Details vind je hier.
 • Midden in de natuur 
  Rondom De Papaver liggen diverse tuinen. Lees hier welke.
 • Help je Delft schoon houden?
  Steun ons in de strijd tegen zwerfafval! Hoe? Dat lees je hier.