direct naar de boekingssite

Wie zijn wij?
De Papaver is hét Duurzaamheidscentrum van Delft en omstreken. Duurzaam zijn begint met het beleven van de natuur. Om dat te stimuleren bieden wij scholen diverse lesmogelijkheden aan.

Inschrijven voor educatief materiaal / excursies / gastlessen
Vanaf 1 juni 2017 kun je je inschrijven voor het schooljaar 2017-2018. Ook vind je op deze website meer details én nog meer lesmaterialen. Heb je problemen bij het reserveren of andere vragen? Bekijk eerst onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit, neem dan contact met ons op.

Je kunt hier het jaarprogramma (schooljaar 2017-2018) als PDF downloaden.

 

Onze NME-gids is vernieuwd! Voortaan kun je direct terecht op de website van De Papaver. De lay-out is volledig vernieuwd en er zijn diverse zoekfuncties zodat je gemakkelijk dát pakket vindt dat aansluit bij je wensen. Inloggen en reserveren werkt nog steeds zoals je gewend bent. Kun je toch niet vinden wat je zoekt of zijn er problemen bij het reserveren? Neem dan gerust contact met ons op.

Icoon buitenactiviteit

Naar buiten!
Het is goed voor de leerprestaties van kinderen om tijdens een les te bewegen en spelelementen toe te voegen. Daarom bieden wij zoveel mogelijk actieve buitenpakketten aan. Je kunt nu dus ook zoeken op aanbod voor ‘in de klas’ of voor ‘buiten’.

Maatwerk
Heb je een thema waar je materialen bij zoekt, ter aankleding of ondersteuning? Is de leskist die je wilde al gereserveerd? Neem contact met ons op, wie weet is er toch iets mogelijk.

Kosten
Een groot deel van ons aanbod wordt gefinancierd door Gemeente Delft, zowel de ontwikkeling en het onderhoud als een deel van de uitvoer. Voor Delftse scholen is ons NME-aanbod daardoor gratis, met enkele uitzonderingen. Lees hier verder.

Schoon belonen?
Delftse scholen kunnen geld verdienen met het schoon houden van hun schoolomgeving en met het scheiden van hun PMD-afval. Een win-win-win situatie voor het milieu, de dieren en de portemonnee! De Papaver organiseert en ondersteunt het project in Delft. Lees hier verder.

Wil je (eerst) meer weten over de problemen rondom (zwerf)afval, of over hoe gescheiden afval als grondstof ingezet kan worden? Boek dan een van onze gastlessen of reserveer een lespakket.


Heb je op- of aanmerkingen over ons aanbod? Dan horen we graag van je, zodat we ons aanbod zo goed mogelijk op je wensen kunnen aanpassen. Neemt je contact met ons op?

Berichten over onderwijs

De scholen zijn weer begonnen!

Het schooljaar 2017-2018 is van start! Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar, maandag 21 augustus, zijn de eerste leskisten opgehaald door leerkracht…

Make-over lesmateriaal

Zomervakantie – hét moment voor een educatiecentrum voor grootschalig onderhoud van het lesmateriaal. Zoals ieder jaar wordt er een grote schoonmaak gehouden maar dit jaar…

Winterspelen

In de winter van 2016-2017 zijn er diverse leuke buiten-activiteiten in de Delftse Hout! Zo is er de jaarlijkse Kerstballentocht van De Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum…