Kosten educatief aanbod

Wat kost een leskist, gastles of excursie?

-> Dat hangt ervan af in welke gemeente uw school staat, zie verderop.

Hoe betaal ik?

-> Aan het eind van het jaar en/of aan het einde van het schooljaar ontvangt u een factuur. Daarop staat welke klas welk item afgenomen heeft en wat dit voor de school kost.

Mag ik kosteloos annuleren?

-> Ja, mits u dit op tijd doet. U kunt dit zelf doen door in te loggen op de boekingssite en uw reservering te wijzigen of annuleren. Kort voor de boekingsdatum kunt u dit niet meer doen, stuur ons dan een e-mail of bel naar 015-3649238.

 • Voor lesmateriaal kunt u kosteloos annuleren tot en met de donderdag vóór de start van de periode. 
 • Voor excursies kunt u kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vóór uw excursie.

Zegt u later of niet af, dan brengen wij de kosten in rekening: tot € 25,- voor lesmateriaal en vanaf € 35,- per excursie (exacte prijs is afhankelijk van het type). Dit geldt ook voor scholen voor wie het aanbod in principe gratis is!


Wat kost een leskist, gastles of excursie?

-> Dat hangt ervan af in welke gemeente uw school staat. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op!

 • Categorie 1: Delftse scholen
  Gemeente Delft vergoed een groot deel van het aanbod van De Papaver. Daardoor is bijna het hele aanbod gratis voor Delftse scholen. Dit geldt voor alle leskisten, lesmappen en ander uitleenmateriaal, alle excursies die starten op De Papaver en alle gastlessen die op school worden gegeven. Excursies en gastlessen die plaatsvinden op een andere locatie hebben meestal wel kosten. Deze worden weergegeven als u inlogt op de boekingssite.
 • Categorie 2: Scholen uit Pijnacker-Nootdorp
  Met deze gemeente is een regeling van kracht waardoor elke klas 1 item per schooljaar gratis mag afnemen. Dit geldt voor alle leskisten, lesmappen en ander uitleenmateriaal, alle excursies die starten op De Papaver en alle gastlessen die op school worden gegeven. Het duurste item wordt door de Gemeente betaald, de rest wordt in rekening gebracht.
  Uitgezonderd hierop zijn de meeste excursies en gastlessen die plaatsvinden op een andere locatie (niet op De Papaver of op school), hier zijn kosten aan verbonden voor alle scholen, onafhankelijk van hun locatie.
  Als u ingelogd bent op de boekingssite kunt u zien wat er al gereserveerd is. De prijs die u ziet per item is de prijs die u betaalt als u al eerder een item afgenomen heeft. Als een item altijd betaald moet worden staat dit er bij.
 • Categorie 3: Overige scholen
  Voor deze categorie geldt dat het aanbod niet gratis is. De kosten zijn weergegeven op de boekingssite.