Kom in actie tegen zwerfafval!

Wil je eenmalig of iedere paar maanden opruimacties organiseren, bijv. met je buurt of een vriendengroep? Organiseer je een evenement en denk je na over hoe je het schoon houdt of opruimt? Geweldig!

De Papaver steunt deze goede acties met informatie, tips en/of materialen (grijpers en ringen, maar ook posters, banners, etc.). Ook kunnen we helpen met de publiciteit; om deelnemers te werven en/of met communicatie na de actie om te laten zien hoeveel werk jullie verzet hebben. Samen staan we sterker!

 

Geld verdienen met je acties?

Wil je je structureel inzetten voor een schonere omgeving? Dan kun je daar geld mee verdienen! Lees hier verder.

 

Zwerfafval-jacht met de klas

De Papaver kan gastlessen verzorgen over zwerfafval. Leerlingen kunnen daarmee bewuster worden gemaakt van het zwerfafvalprobleem, ze leren meer over het scheiden van afval, en/of over hoe afval als grondstof ingezet kan worden. Natuurlijk gaan ze ook zelf op pad om de schoolomgeving zwerfafval-vrij te maken.

 

Zien opruimen doet opruimen!

Vind jij het ook makkelijker om aan de slag te gaan als je weet dat je niet de enige bent? Je bent niet de enige! Daarom laten wij graag zien wat er in Delft e.o. gebeurt. Van een foto met onderschrift tot een fotoreportage met uitgebreid verslag, van het opruimen van 1 stuk afval tot een grote opruimactie, alles is welkom! Je kunt ons mailen of plaats je bericht op onze Facebook of twitter pagina. Wij delen jullie berichten graag en plaatsen ze op onze website. Dank!

Vuilniszakken nodig?

Ruim je zoveel zwerfafval op dat je hard door je vuilniszakken heen gaat? Geweldig! De Papaver geeft je graag nieuwe zakken om je goede werk voort te zetten. Stuur ons foto’s of een verslagje van je inzet (zie hierboven) en je kunt een nieuwe rol komen ophalen!

 

Aansluiten?

Wil je graag in actie komen bij opschoonacties, maar kun of wil je er niet zelf eentje opzetten? Sluit je dan aan bij de initiatieven van anderen! Alle ons bekende activiteiten in de buurt staan op onze zwerfafval-agenda.

Heb jij iets georganiseerd, of ben je dat van plan? Laat het ons weten! Dan komt ook jouw goede werk op onze site. Hartelijk dank!

< 2017 >
September
MaDiWoDoVrZaZo
    123
45678910
1112131415
 • Gehele dag
  15/09/2017

  Wat is KeepItCleanDay?
  KeepItCleanDay is een dag waarop we met z’n allen in Nederland het zwerfafval opruimen. Het wordt gehouden op de 3e vrijdag in september, dit jaar dus op vrijdag 15 september. Meedoen kan volledig op je eigen manier, zolang je maar opruimt, het KeepItCleanDay noemt en een feestje viert!

  Wat is er anders aan KeepItCleanDay dan aan andere nationale Opruimdagen?
  KeepItCleanDay is een grass root initiatief. Dit houdt in dat het georganiseerd wordt vanuit burgers. Er is geen officiële organisatie, en er wordt gewerkt zonder geld. Bedrijven en instanties kunnen hun diensten en producten doneren aan KeepItCleanDay. Zie verder de website.

   

  De Papaver promoot dit evenement, verbindt initiatiefnemers aan geïnteresseerde deelnemers en zorgt voor materialen voor diegenen die een actie opzetten: grijpers, ringen (zakhouders), handschoenen, hesjes, posters, banners etc.

  NB. Er is ook een actie op zaterdag 16 september waarbij je aan kunt sluiten.

  Lees hier verder.

1617
18192021222324
252627282930 

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Sylvia Looijestijn, coördinator Zwerfafvalproject en Schoon Belonen.