Kom in actie tegen zwerfafval!

Wil je eenmalig of iedere paar maanden opruimacties organiseren, bijvoorbeeld met je buren of vriendengroep? Organiseer je een evenement en denk je na over hoe je het schoon houdt of opruimt? Geweldig!

De Papaver steunt deze goede acties met informatie, tips en/of materialen (grijpers en ringen, maar ook bijvoorbeeld posters en banners). Ook kunnen we helpen met de publiciteit om deelnemers te werven en/of met communicatie na de actie om te laten zien hoeveel werk jullie verzet hebben. Samen staan we sterker!

Geld verdienen met je acties?

Wil je je structureel inzetten voor een schonere omgeving? Dan kun je daar geld mee verdienen!

Zwerfafval-jacht met de klas

De Papaver kan gastlessen over zwerfafval verzorgen. Leerlingen kunnen zo bewuster worden gemaakt van het zwerfafvalprobleem, ze leren meer over het scheiden van afval en over hoe afval als grondstof ingezet kan worden. Natuurlijk gaan ze ook zelf op pad om de schoolomgeving zwerfafval-vrij te maken.

Zien opruimen doet opruimen!

Vind jij het ook gemakkelijker om aan de slag te gaan als je weet dat je niet de enige bent? Je bent niet de enige! Daarom laten wij graag zien wat er in Delft en omgeving gebeurt. Van een foto met onderschrift tot een fotoreportage met uitgebreid verslag, van het opruimen van één stuk afval tot een grote opruimactie, alles is welkom! Je kunt ons mailen of plaats je bericht op onze Facebook of Twitter pagina (tag PapaverDelft). Wij delen jullie berichten graag en plaatsen ze op onze website. Dank!

Vuilniszakken nodig?

Ruim je zoveel zwerfafval op dat je hard door je vuilniszakken heen gaat? Geweldig! De Papaver geeft je graag nieuwe zakken om je goede werk voort te zetten. Stuur ons foto’s of een verslagje van je inzet (zie hierboven) en je kunt een nieuwe rol komen ophalen.

 


Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op met Sylvia Looijestijn, coördinator Zwerfafvalproject en Schoon Belonen.

Opruimactie bij het kantoor van Stedenband Delft-Esteli, in samenwerking met het vrolijk uitgedoste gezelschap van Stichting Mobiele Clowniek Fabriek.