Kom in actie tegen zwerfafval!

Wil je eenmalig of iedere paar maanden opruimacties organiseren, bijvoorbeeld met je buren of vriendengroep? Organiseer je een evenement en denk je na over hoe je het schoon houdt of opruimt? Geweldig!

De Papaver steunt deze goede acties met informatie, tips en/of materialen (grijpers en ringen, maar ook posters, banners, etc.). Ook kunnen we helpen met de publiciteit om deelnemers te werven en/of met communicatie na de actie om te laten zien hoeveel werk jullie verzet hebben. Samen staan we sterker!

 

Geld verdienen met je acties?

Wil je je structureel inzetten voor een schonere omgeving? Dan kun je daar geld mee verdienen! Lees hier verder.

 

Zwerfafval-jacht met de klas

De Papaver kan gastlessen verzorgen over zwerfafval. Leerlingen kunnen daarmee bewuster worden gemaakt van het zwerfafvalprobleem, ze leren meer over het scheiden van afval, en/of over hoe afval als grondstof ingezet kan worden. Natuurlijk gaan ze ook zelf op pad om de schoolomgeving zwerfafval-vrij te maken.

 

Zien opruimen doet opruimen!

Vind jij het ook makkelijker om aan de slag te gaan als je weet dat je niet de enige bent? Je bent niet de enige! Daarom laten wij graag zien wat er in Delft en omgeving gebeurt. Van een foto met onderschrift tot een fotoreportage met uitgebreid verslag, van het opruimen van 1 stuk afval tot een grote opruimactie, alles is welkom! Je kunt ons mailen of plaats je bericht op onze Facebook of Twitter pagina. Wij delen jullie berichten graag en plaatsen ze op onze website. Dank!

Vuilniszakken nodig?

Ruim je zoveel zwerfafval op dat je hard door je vuilniszakken heen gaat? Geweldig! De Papaver geeft je graag nieuwe zakken om je goede werk voort te zetten. Stuur ons foto’s of een verslagje van je inzet (zie hierboven) en je kunt een nieuwe rol komen ophalen.

 

Aansluiten?

Wil je graag in actie komen bij opschoonacties, maar kun of wil je niet zelf een actie opzetten? Sluit je dan aan bij de initiatieven van anderen. Alle ons bekende activiteiten in de buurt staan op onze zwerfafval-agenda.

Heb jij iets georganiseerd of ben je dat van plan? Laat het ons weten, dan komt ook jouw goede werk op onze site. Hartelijk dank!

< 2017 >
November
MaDiWoDoVrZaZo
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Sylvia Looijestijn, coördinator Zwerfafvalproject en Schoon Belonen.