Tentoonstelling

De tentoonstellingen van De Papaver zijn gratis te bezoeken. Iedere paar maanden wisselen we van onderwerp.

Het is voor alle leeftijden leuk om de tentoonstelling te bekijken. Voor de kinderen is er meestal een (gratis) speurtocht door de tentoonstelling, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp, en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zoveel mogelijk doe-dingen (ook voor de volwassenen!). Ook kunnen de kinderen een gratis kleurplaat meenemen, of ter plekke aan de slag!

Huidige tentoonstellingen:

  • Speuren naar sporen.  De tentoonstelling ‘speuren naar sporen’ is een interactieve tentoonstelling voor alle leeftijden. Dieren kan je niet altijd zien, maar ze laten wel  sporen na. In de tentoonstelling leer je allerlei soorten sporen herkennen. Van afdrukken van poten en etensresten  tot poepjes van insecten, vogels en zoogdieren. Door de tentoonstelling  word je  een echte natuurdetective.  Je kennis en kijk op de natuur om je heen wordt zo een stuk leuker en interessanter.  Want ook al zie je dieren vaak niet, ze zijn er wel! Bij de tentoonstelling kan je gratis een speurtocht doen.
  • Ontdektafel voor kinderen: leer dieren natekenen, kijk naar de vogels door een verrekijker, luister naar de vogelgeluiden, bekijk kleine diertjes door een loep en nog veel meer.

Verwacht:

  • Vanaf oktober 2017: Klimaat in je straat
  • Medio 2018: tentoonstelling Microscopie

 

 

 

 

Geef een reactie