Leerzame tuinen

De Papaver beschikt over 3 mooie en interessante tuinen.

 

Kruidentuin

De Kruidentuin is ruim van opzet met een traditionele indeling in vakken. Hierin zijn de meest voorkomende kruiden bij elkaar gebracht. U kunt in deze tuin kennismaken met planten die in de keuken, bij de bereiding van cosmetica worden gebruikt en homeopathie worden gebruikt.

 

 

Leer- en zintuigentuinLZT Lente 2016

De Leer- en zintuigentuin is een kruidentuin die verhoogd is aangelegd waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en mensen met een mobiele of visuele handicap de kruiden kunnen voelen, ruiken en proeven.

In de lente, als de meeste bloemen bloeien, kun je hier ook een leuke en leerzame speurtocht doorheen doen. Deze is gericht op jonge kinderen. Wil je meer weten of de speurtocht reserveren? Neem dan contact met ons op!

 

Permacultuurtuin

Aan de voorkant van het gebouw van het Duurzaamheidscentrum van De Papaver ligt een permacultuurtuin, die door vrijwilligers wordt onderhouden. De tuin is in het voorjaar van 2014 ontworpen en aangelegd door Birgitte Wammes en Rutger Spoelstra van Stichting Groenkracht samen met de vrijwilligers van de Papaver.

De permacultuurtuin van de Papaver is een bijzonder soort moestuin waar we zoveel mogelijk proberen samen te werken en gebruik te maken van oplossingen uit de natuur. Op deze manier creëren we een natuurlijke balans, een mini-ecosysteem, wat zorgt voor een gezonde basis van de tuin. Met permacultuur creëer je niet alleen een tuin die mens- én diervriendelijk is, het is ook nog eens een veel gemakkelijkere manier van tuinieren! Lees hier meer over deze tuin.

 

Arboretum-Heempark

Heempark Lente 2016

Naast De Papaver ligt het prachtige Arboretum-Heempark. Bomen en struiken staan zoveel mogelijk systematisch gegroepeerd. Er wordt gestreefd naar een zo volledig mogelijk aantal soorten en variëteiten (rekening houdend met de klimatologische omstandigheden). Er zijn regelmatig rondleidingen door het Arboretum-Heempark.

Nieuws uit/over de tuinen

De aardaker

De aardaker, Lathyrus tuberosus, hoort bij de Vlinderbloemigen, Leguminosae; de op twee na grootste familie van bloeiende planten. Het is een stikstofbinder. In zijn…

Wilde cichorei

Wilde cichorei, Cichorium intybus, wordt ook wel wegenwachter genoemd omdat hij groeit in bermen langs autowegen. Het is een langlevende tweejarige die de hele…