Activiteitenpakketten

Zin om naar buiten te gaan? Kinderfeestje?
Doe bij De Papaver een van deze leuke én leerzame activiteiten!

Altijd beschikbaar, reserveren niet nodig

1. Speurtochten rondom De Papaver

Jong & oud kan altijd leuke speur- en puzzeltochten doen bij de tentoonstelling, in de tuinen van De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Ze worden regelmatig afgewisseld, zodat er altijd wat nieuws te doen is én omdat paddenstoelen zoeken in de zomer nu eenmaal een beetje moeilijk is.
Leeftijd: alle ● Duur: ongeveer 30 minuten ● Kosten: gratis (bij tentoonstelling) / € 2,- (buiten)

2. Zwerfafval-bingo

Wil jij bijdragen aan een schone leefomgeving? Leen dan een grijper en stop al het afval dat je kunt vinden in de vuilniszak die je van ons krijgt! Nog leuker wordt dat met de zwerfafval-bingokaart met daarop allerlei soorten afval, van een flesdopje tot een ballon. Kun jij alles vinden? Bingo!
Leeftijd: alle ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: gratis

3. Ontdektocht

Dit is een wandeling door de Delftse Hout vol doe- en belevingstips. Je krijgt allerlei onderzoeksmaterialen mee, zoals loepjes, een kompas, zoekkaarten en een leuke route. Je vervelen onderweg is er niet bij!
Leeftijd: alle ● Duur: 1-2 uur ● Kosten: € 5,- per dag (alleen het boekje: € 3,50) ● Ook beschikbaar in het Engels en Duits

4. Groen doet goed-rugzak

Neem de rugzak met onderzoeksmaterialen mee en ga op avontuur in de natuur! Je kunt zelf bepalen hoe je de natuur wilt ontdekken. In de rugzak zitten onder andere natuurbingo en de kaart “50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e”. Ook krijg je materialen zoals loepjes en zoekkaarten mee. Goede reis!
Leeftijd: 4-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 5,- per dag

5. Kompastocht

Ga met het boekje en kompas op avontuur in de Delftse Hout! Je leert niet alleen hoe een kompas werkt, maar ook van alles over de natuur.
Leeftijd: 8-12 jaar ● Duur: ongeveer 1 uur ● Te koop voor: € 5,- ● Ook beschikbaar in het Engels

 

Bijzondere activiteitenpakketten, reserveren noodzakelijk

 1. Slootjespakket

Ga op onderzoek met de slootjestas, boordevol ideeën en materialen om aan de slootkant aan de slag te gaan! Wat groeit er, wie zwemt er en hoe zien die diertjes er van dichtbij uit? Van eind maart tot eind oktober is het meeste leven te vinden.
Leeftijd: 4-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 25,- per week

2. Fladderaars in de nacht

Een rugzak vol spelletjes en weetjes over vleermuizen, waardoor je overdag kunt gaan speuren, ruiken, “zien” en bewegen als een vleermuis. Om vleermuizen in het echt te zien moet je in de schemering op pad (van eind maart tot eind oktober, de nachten moeten boven de 10 ⁰C zijn). Kun jij het onhoorbare geluid van de vleermuizen hoorbaar maken met de batdetector?
Leeftijd: 6-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 25,- per week

3. Weet wat je eet: maak je eigen kaas

Weet je dat er 10 liter melk nodig is om 1 kilo kaas te maken? En weet je hoe dat moet? Leer het met de informatie en materialen in deze kist! Je hoeft zelf alleen voor (karne)melk te zorgen om kaasjes te kunnen maken. En na een paar weken kun je je eigen creatie opeten. Mmm!
Leeftijd: 8-12 jaar ● Duur: ongeveer 1 ½ uur ● Kosten: € 25,- per week

4. Maak je eigen papier

Voor het maken van papier zijn veel bomen nodig. Het is duurzamer om oud papier te hergebruiken. Hoe? Dat leer je met de materialen in deze kist. Het enige wat je zelf hoeft te regelen is oud papier. Maak je er daarna een superoriginele kaart van?
Leeftijd: 9-12 jaar ● Duur: ongeveer 2 uur ● Kosten: € 25,- per week

Pakketten 1 en 2 zijn bedoeld voor maximaal 20 kinderen. Pakketten 3, 4 en 5 zijn bedoeld voor maximaal 10 kinderen.
De pakketten kunnen in principe alleen op werkdagen worden afgehaald. Als u er een op zondag wilt afhalen, geef dit dan door bij uw reservering.

 

Groepen kunnen de activiteit compleet maken met:
– Ontvangst op De Papaver met een glas limonade en een plak cake: € 1,50 per kind.
– Huur van een ruimte (geschikt voor maximaal 15 kinderen): € 60,- per dagdeel.
– Begeleiding van de activiteit: € 37,50 per uur.

 

Voor elke activiteit geldt: neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een reservering. Er zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing.