Tentoonstelling

De tentoonstellingen in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de tentoonstellingen te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de tentoonstelling, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doe/dingen (ook leuk voor volwassenen!). Daarnaast kunnen kinderen een gratis kleurplaat meenemen of er ter plekke mee aan de slag gaan.

Huidige tentoonstellingen:

  • De eik – bo(o)mvol leven Wist je dat… er op een grote zomereik wel 800 verschillende diersoorten kunnen leven? Er zijn zelfs diersoorten die helemaal afhankelijk zijn van de eik voor hun voortbestaan, zoals de eikenprocessierups! Veel dieren profiteren van de eik. Enkele opvallende zijn de gaai, die wel vijf eikels tegelijk in zijn keel kan proppen, de eikenpage (dagvlinder) die leeft van de honingdauw die bladluizen op de eikenbladeren uitscheiden, en vele soorten gallen. Ook de eekhoorn, muisjes en vele paddenstoelen zijn afhankelijk van de eik.  Voor veel dieren is de eik bovendien een stapsteen, een plaats waar een dier tijdelijk een veilige rustplaats en voedsel kan vinden. Ook voor de mens is de eik altijd een belangrijke boom geweest: als houtleverancier natuurlijk en als geneesmiddel. Daarnaast waren eiken in het verleden plaatsen voor bijvoorbeeld rechtspraak of als aanduiding van een grens.
    Meer ontdekken over deze bijzondere boom en alle dieren en planten daaromheen? De tentoonstelling is (gratis!) te bezoeken van 16 november 2017 tot 27 februari 2018.
    Voor basisscholen (groep 5 t/m 8) is er een educatief programma mogelijk.

    De tentoonstelling is gemaakt door IVN Veldhoven Eindhoven Vessem.

  • Ontdektafel voor kinderen: leer dieren natekenen, kijk naar de vogels door een verrekijker, luister naar de vogelgeluiden, bekijk kleine diertjes door een loep en nog veel meer.

Verwacht:

  • 11 maart 2018: tentoonstelling ‘Klimaat in je Straat’. Het klimaat verandert. We krijgen steeds meer te maken met extreem weer, zoals hoosbuien en hittegolven. De tentoonstelling laat zien hoe je op het veranderende klimaat kan inspelen door bijvoorbeeld je tuin anders in te richten.  Deze tentoonstelling is een gezamenlijk project van de Papaver, de Gemeente Delft en het Hoogheemraadschap Delfland.
  • Najaar 2018: tentoonstelling Nederlands Genootschap voor Microscopie

Tentoonstelling huren?

De tentoonstelling ‘Speuren naar Sporen’ is vanaf 19 november 2017 te huur. Klik op: Interactieve tentoonstelling ‘speuren naar sporen’vk  voor meer informatie of neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen).

Geef een reactie