1 t/m 7 september: Verspillingsvrije week

Van 1 tot en met 7 september is het de Verspillingsvrije Week. Doe jij ook mee? Zo zijn er challenges en krijg tips en inspiratie om aan de slag te gaan met het zo min mogelijk verspillen van voedsel. Bijvoorbeeld over het koken met restjes, of het zo efficiënt mogelijk inrichten van je koelkast. 

Nederlanders zijn steeds bewuster bezig met het verminderen van voedselverspilling. We zijn al goed bezig, maar er valt nog heel veel te winnen. Daarom wordt tijdens deze week heel Nederland uitgedaagd om zo min mogelijk voedsel te verspillen. Doe jij ook mee? Zo maken we Nederland steeds meer #verspillingsvrij! De Papaver, de gemeente Delft, Avalex, en Broedplaats I CHANGE werken samen in dit project. Binnenkort kun je bij ons en bij Broedplaats I CHANGE een aantal hulpmiddelen afhalen zoals een eetmaatbekertje, een ja-nee koelkaststicker of een vriezersticker.

Op www.verspillingsvrij.nl vind je meer informatie, vergeet ook niet de hashtag #verspillingsvrij te volgen op sociale media.

 

Voor scholen

Voor het basisonderwijs heeft Samen Tegen Voedselverspilling een verzameling gemaakt van leuke en interessante lespakketten over voedselverspilling. Later dit jaar volgen er excursies naar I CHANGE.