12 juli: honingslingeren en nieuwe bijenspeurtocht

Maak kennis met de honingbij op zondag 12 juli in De Papaver!

De imkers van Imkervereniging Delft (www.imkerverenigingdelft.nl) gaan vanaf 13.00 uur honing slingeren in De Papaver. Tijdens het slingeren geven de imkers uitleg over de honing en kan je een kijkje nemen in de bijenstal achter De Papaver. De honing wordt door een speciale machine uit de ramen geslingerd. Daarna wordt hij gezeefd en een poosje daarna gepot. De honing is een puur product: er wordt niets toegevoegd aan de honing. Het duurt na het slingeren nog even voordat de honing verkocht wordt. Houd de website van De Papaver hiervoor in de gaten! Je kan momenteel wel honing kopen van imkers uit Tanthof, Voorburg en Rijswijk.

Ook start zondag 12 juli een nieuwe speurtocht rond De Papaver over honingbijen: ‘van bloem naar bij tot honing’. Ontdek de wondere wereld van deze bijzondere diertjes. Wist je dat honingbijen voor een halve kilo honing wel 6 miljoen bloemen moeten bezoeken?

Zondagmiddag kan je ook genieten van een kop thee van verse kruiden uit de Papavertuin. Vanuit ons terras heb je een mooi zicht op onze mooie bloementuin en al die hardwerkende bijtjes.

De honing wordt in deze machine uit de raten geslingerd.