29 aug: Polderdag voor kinderen

Kun je dit water drinken?

Speciaal voor de jeugd (leeftijd 8 t/m 12 jaar) wordt er 29 augustus een actieve polderdag georganiseerd waar kinderen de natuur kunnen beleven. De inschrijvingen voor de dag zitten inmiddels vol. De kinderen die zich hebben ingeschreven, ga die dag een hele toffe route lopen. Ook gaan ze survivallen over ons polderland, klauteren door het Bieslandse bos, een leerzame bijenspeurtocht doen, schilderen met bloemenblaadjes en kruiden, boomklimmen, de kindertuin ontdekken, vogels spotten, op zoek naar de waterbeestjes die leven in de polder én nog heel veel meer! 

 

De Papaver is het startpunt van diverse speurtochten, bijvoorbeeld van de Honingroute en Mini- Safari.

In de kruidentuin hangen de kaartjes van de ‘Honingroute’. Via deze speurtocht ontdek je hoe bijen ervoor zorgen dat wij kunnen smullen van lekkere honing. Ontdek hoe de bijen op zoek gaan naar fleurige bloemen, daar nectar uit meenemen naar de bijenkast en hoe dat dan uiteindelijk een volle pot honing wordt. Tijdens deze speurtocht kun je ook genieten van de geuren en kleuren van alle bloemen rondom De Papaver waar de vlinders en bijen zo dol op zijn.

 

In het Heempark kun je op ‘Mini-safari’ gaan. Met deze speurtocht ontdek je veel over kleine kriebelbeestjes. Maar dan moet je wel de raadseltjes oplossen en goed naar de foto’s kijken. Iedereen weet wel hoe een lieveheersbeestje eruit ziet, of een sprinkhaan. Maar hoe ziet een pyjamawants eruit of een meikever of landkaartje? Wil je dat ontdekken ga dan op zoek naar alle kaartjes die langs de route hangen. En met een beetje geluk zie je ook nog diverse mini-diertjes rondvliegen en rondkruipen.

 

Aanbod buren

Ook bij de buren is er genoeg te doen. In de boom voor De Papaver organiseert de Boombaard, boomklimmen. De Natuurwacht gaat schilderen met bloemblaadjes en doet een slootjesexcursie en in de kindertuinen kunnen de deelnemers bodembieren bewonderen.

Het belooft een onvergetelijke dag te worden! Kijk voor meer informatie op de website.