Première De Wilde Stad in Delft

“Je gaat het pas zien als je het doorhebt”

(Johan Cruijff)

 

Woensdagmorgen, 14 februari.

Tweehonderd leerlingen van Max Havelaar, Freinetschool en Parkschool gaan naar de première van de film De Wilde Stad in filmhuis Lumen. De hoofdrol wordt gespeeld door de kat Abatutu. Hij laat de kijkers zijn stad zien, met daarin de vele soorten planten en dieren. De boodschap is duidelijk: de natuur is altijd dichtbij, als je maar (goed) kijkt.

De leerlingen leven mee met de grappige, spannende en droevige momenten. De makers brengen de gewone stadsnatuur dichterbij. Filmmaker Ignas van Schaick is aanwezig om te vertellen over het maken van de film, kinderen stellen hem volop vragen. Onze favorieten:

 

  • Wat vond je het moeilijkst om te filmen?

De rivierkreeften onder water. En de slechtvalken: je moet continu wachten op het juiste ogenblik!

 

  • Wat viel tegen?

Ik werd getipt door een dame die vertelde: “Voor mijn huis staat een lantarenpaal, waarop iedere dag een specht zit die ertegenaan roffelt.” Leek ons mooi voor in de film! De dame nodigde ons uit om vanuit haar huis te filmen, maar toen was de specht er ineens niet meer. Het heeft uiteindelijk wel 3 weken geduurd voordat we het shot van die specht hadden!

 

Filmmaker Ignas van Schaick:

Ik heb deze film gemaakt omdat ik van de natuur hou en het graag wil laten zien aan anderen.

 

Op stadssafari 

Een film blijft een film, hoe prachtig de beelden ook zijn. Daarom is de film slechts het begin – een letterlijke eyeopener – en wordt gevolgd door een lespakket en afgesloten met een stadssafari. Daarin gaan de kinderen met een gids in hun eigen stadse omgeving op zoek naar de wilde dieren die ze in de film gezien hebben. En als ze het dan doorhebben, zien ze voor altijd een wilde stad.

Wil je met jouw klas de Wilde Stad beleven? Stuur dan een e-mail naar jack@papaverdelft.nl.