Expo De Afval Experience

Duurzaamheidscentrum De Papaver is ter gelegenheid van de expo ‘Zwerfafval Experience’ omgebouwd tot een heuse ‘dojo’, waar je een training kunt volgen tot een echte Samoerai-afvalruimer! Hoofdrolspelers zijn ‘martial-arts-trainers Shiro & Sakuma. Deze samoerai werden tijdens hun opleiding gek van al het afval om hen heen en besloten hun wapens om te smelten tot afvalgrijpers.

In de tentoonstelling leren Shiro en Sakuma je op een speelse manier kennismaken met het onderwerp afval. Je krijgt allerlei doe-opdrachten zoals pooper scoopen, puinhoop hengelen en peuken pleuren. Alle opdrachten in de Afval Experience zijn gericht op afval scheiden, recycling, het voorkomen van afval en het bewust worden van de gevolgen van zwerfafval.

De tentoonstelling wordt zaterdag 21 september tijdens de World Clean Up Day om 12.15 feestelijk geopend door wethouders Martina Huijsmans en Stephan Brandligt.  De expo is al vanaf 8 september gratis te bezoeken in Duurzaamheidscentrum De Papaver, Korftlaan 6 in Delft. Basisscholen in Delft en Pijnacker-Nootdorp kunnen zich aanmelden voor een bezoek aan de expo. Kijk in de NME-gids voor meer informatie of neem contact op met De Papaver.

Related upcoming events

  • 21/09/2019 10:00 - 21/09/2019 13:00

    Op zaterdag 21 september wordt de nieuwe expo De Afval Experience feestelijk geopend door wethouders Martina Huijsmans en Stephan Brandligt. Kom naar de opening in De Papaver om 12.15 uur en beleef de expo. Voorafgaand aan de opening kan je 's morgens tussen 10.00 en 12.00 meedoen aan een zwerfvuilactie met de Natuurwacht en De Papaver. Gewapend met grijpers, vuilniszakken en handschoenen ga je met een groep het recreatiegebied weer een stukje schoner én mooier maken. Iedereen is van harte welkom! De actie start om 10.00 uur in de Natuurschuur, Linnaeuspad 3 en eindigt om 12.00 uur bij De Papaver.  Wil je meedoen? Meld je dan even aan via thea@natuurwacht.nl

  • 27/10/2019 14:00 - 27/10/2019 16:30

    Publieksworkshop van het Nederlands Genootschap voor Microscopie.

    Eind oktober is het weer Halloween. Tijd voor enge dingen! En dan vooral de enge dingen die je niet met het blote oog ziet. Bizarre schimmels, spinnenogen en ondergrondse springstaartjes bijvoorbeeld. Brrrr.....