Expo ‘Bijen’ vanaf 2 augustus tot 26 oktober 2020

Zoem, zoem … daar gaat een bij: zo’n geel-zwart gestreept insect, dat van bloem naar bloem vliegt. Maar wat weet je eigenlijk van deze dieren? Bij de meeste mensen is vooral de honingbij bekend, maar er zijn veel andere soorten bijen, in Nederland alleen al meer dan 350. Ook hommels behoren tot de familie van de bijen. Een klein aantal bijensoorten, zoals de honingbij en de hommel leven in volken,
verder zijn er veel soorten solitaire of wilde bijen. Ze leven van stuifmeel en nectar van planten en zijn onmisbaar voor de bestuiving en daardoor ook onmisbaar voor de groei van een groot deel van ons voedsel. Bijen zijn dus erg belangrijk voor de natuur en de mens. Zonder bijen kunnen we niet leven.

In deze expo kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. Alles is prachtig vormgegeven met veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes.

Vanaf 2 augustus is de expo gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van De Papaver. De expo is bedoeld voor alle leeftijden!

In het voorjaar van 2021 wordt deze tentoonstelling uitgebreid met nog meer informatie, weetjes en spellen over honingbijen en het houden van honingbijen.