Expo ‘Kriebelbeestjes’ 1 december 2019 tot 2 maart 2020

De wereld van de kleine ongewervelde dieren is mooier en mysterieuzer dan je je voor kon stellen…

De expo ‘Kriebelbeestjes’ laat kinderen kennis maken met slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden, duizendpoten en nog veel meer kriebelige diertjes!

Bij het betreden van de tentoonstelling trappen de kinderen Pim de Pissebed bijna dood! Pim kan zich niet meer redden maar vlak voor hij denkt dat dit zijn einde is betovert een beschermer van het bos de kinderen zodat zij niet veel groter zijn dan Pim de Pissebed zelf. “Wij zijn vanmorgen niet opgestaan om vandaag dood te gaan”, leert Pim de kinderen.

Ze moeten oppassen waar ze gaan staan want onder hun voeten leven vele kleine kriebelbeestjes! Sommigen zoemen ook om je hoofd! Maar wat zijn dat dan eigenlijk voor dieren? Pim de Pissebed neemt de kinderen mee door de tentoonstelling waar zij levensgrote sprekende dieren tegenkomen zoals Miranda de Mier, Nadine de Naaktslak, Wesley Wesp en nog vele anderen! Ieder vertelt iets over zijn leven, zijn metamorfose, van wie ze familie zijn, hoe ze zich voortplanten of ze vertellen iets bijzonders over hun levenswijze. De kinderen maken kennis met de oorworm, de spin, de duizendpoot, de sprinkhaan, de hommel en nog véél meer!

Panelen, spelletjes en decorstukken zijn groot en imponerend waardoor de kinderen zich zo klein voelen als … een kriebelbeestje.

De expo is vooral leuk voor kinderen van 4 tot 9 jaar, maar is zeker ook een aanrader om met het gehele gezin te bezoeken. De toegang is gratis.