Johannesschool heeft een groen schoolplein

Op vrijdag 8 juni was het feest bij de Johannesschool in Pijnacker: zij openden hun groene schoolplein! De Papaver was uitgenodigd om wat extra activiteiten te verzorgen. Educatief medewerker Jack heeft non-stop zaadbommetjes gemaakt met de leerlingen tot de klei op was. Deze zijn door de kinderen meegenomen om de buurt verder op te fleuren. Een zaadbommetje bestaat uit klei, aarde en bloemenzaad. Als je dit ergens neergooit “ontploft” het geheel in zaadjes met een vruchtbare bodem zodat ze snel kunnen gaan groeien.
Ook is er één groot insectenhotel gemaakt. Vertegenwoordigers van alle groepen mochten een vakje invullen met verschillende materialen zodat het een fijn thuis kan worden voor verschillende insecten. Verder zijn er een aantal vogelhuisjes opgehangen. We hopen dat het mooie nieuwe plein nu nog meer (dieren)volk gaat krijgen!

Zoek je ook aankleding van je tuin of schoolplein? Kom eens langs bij De Papaver! In onze duurzame shop staan o.a. vogelhuisjes en insectenblokken maar ook vele soorten zaden en plantjes uit eigen tuin.