vr 15 sept: Keep it Clean Day 2017

Wat is KeepItCleanDay?

KeepItCleanDay is een dag waarop we met z’n allen in Nederland het zwerfafval opruimen. Het wordt gehouden op de 3e vrijdag in september, dit jaar dus op vrijdag 15 september. Meedoen kan volledig op je eigen manier, zolang je maar opruimt, het KeepItCleanDay noemt en een feestje viert!

 

Wat is er anders aan KeepItCleanDay dan aan andere nationale Opruimdagen?

KeepItCleanDay is een grass root initiatief. Dit houdt in dat het georganiseerd wordt vanuit burgers. Er is geen officiële organisatie, en er wordt gewerkt zonder geld. Bedrijven en instanties kunnen hun diensten en producten doneren aan KeepItCleanDay. Zie verder de website.

 

Waar komt KeepItCleanDay vandaan?

KeepItCleanDay is ontstaan n.a.v. de internationale WorldCleanUp, een wereldwijd evenement waarbij 96 landen hun land opruimen in één dag. De allereerste opruimdag die op deze manier georganiseerd werd vond plaats op 3 mei 2008 in Estland onder de naam ‘Teeme Ara’ (vrij vertaald: Let’s Do It). Hierna volgden 16 andere landen, totdat ze dachten: ‘Weet je wat? Als dit met een land kan, dan kan het ook met de wereld!’.

 

Wat doet De Papaver?

Wij promoten dit evenement bij onze (online) bezoekers, bij onze contacten en via de pers. Daarnaast verbinden we initiatiefnemers aan geïnteresseerde deelnemers. Tenslotte zorgen we voor materialen voor diegenen die een actie opzetten: grijpers, ringen (zakhouders), handschoenen, hesjes, posters, banners etc.

Zet jij een actie op? We horen het graag! Desgewenst komt de actie hieronder te staan en kun je afspraken maken voor het lenen van materialen. Mail ons op contact@www.papaverdelft.nl.

[De materialen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Delft.]

 

Acties in Delft (voor zover ons bekend)

 • Vrijdag 15 september:
  • basisscholen: Eglantier Voorhof (met 2 klassen), Eglantier Tanthof, De Bonte Pael, kleuterklas “de Beuken” van de Freinetschool Delft
  • de stedenband Delft-Estelí. Zij noemen het ‘Clean the world’ day, want zowel in
   Estelí als in Delft wordt een schoonmaakactie gehouden. In Estelí wordt zwerfafval opgeraapt door de jongeren van EcoEs (Ecologie Estelí).
  • Stanislas (locatie Krakeelpolderweg) i.s.m. Ipse (locatie Mercuriusweg)
  • Buurtinitiatief ‘Het Rode Dorp’
 • Zaterdag 16 september (ja, 1 dagje later, maar dat mag de pret niet drukken!) : de Delftse Natuurwacht.
  Iedereen is welkom om aan te sluiten. Vertrek vanaf de Natuurschuur (Linneuspad 3, achter De Papaver) om 10.00 uur en om 13.00 uur. Zorg dus dat je er ruim voor die tijd bent voor de briefing en om materialen te ontvangen. Je kunt beide shifts meedoen, of kies er eentje. Aanmelden is niet nodig.