Landelijke Opschoondag 2019 was een succes

Afgelopen zaterdag 23 maart was het de 19de editie van De Landelijke Opschoondag. Dit jaar hielpen er een recordaantal vrijwilligers mee Nederland een stukje op te schonen, ook in Delft. Daar deden ruim 250 mensen mee aan de Opschoondag.

 

Halfvolle bierkratten, afgebrande vuurkorven, autobanden een beeldje van de Eiffeltoren, de gekste dingen werden er dit jaar uit het water en van de grond geraapt. Vanuit verschillende locaties in Delft gingen er groepen op pad, allemaal met hetzelfde doel: een schoon Delft.

Buurtverenigingen, families en ook sportclubs deden mee. De leden van Voetbalvereniging SEP bijvoorbeeld, die raapten afgelopen zaterdag zwerfafval tussen de wedstrijden door. Ook scholen deden mee aan de Landelijke Opschoondag. Leerlingen van De Schatkaart uit Delft gingen de vrijdag voor De Opschoondag op stap om de straten rondom hun school op te schonen.

De grootste opschoonactie dit jaar werd georganiseerd door De Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver. Zij gingen met meer dan 50 vrijwilligers opschonen in en rondom De Delftse Hout, dit leverde meer dan 30 volle vuilniszakken op.

 

Ook iets doen?

Heb je De Landelijke Opschoondag gemist maar wil je wel graag iets doen? Meld je dan aan als Supporter van Schoon bij De Papaver in Delft. Je ontvangt dan een afvalgrijper en een afvalring om zelf aan de slag te gaan.