Zaterdag 23 maart: Landelijke Opschoondag 2019

Wij hebben hem inmiddels al groot op de kalender gezet, en we hopen natuurlijk dat jij dat ook doet: 23 maart 2019 is het weer Landelijke Opschoondag.  Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is gezellig en levert ook nog eens een schone buurt op!

Buren, collega’s en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan. Samen met NederlandSchoon helpt De Papaver dan ook graag bij het ondersteunen van zoveel mogelijk Delftenaren. Want hoe meer Delftenaren meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

 

Wat is de Landelijke Opschoondag?

Het schoolplein vegen, het park opschonen, misschien de straten rondom je huis afvalvrij maken of het gebied rondom je bedrijf of supermarkt aanpakken, tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is, maar vooral ook omdat het vaak hartstikke gezellig is! Tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen.

Nodig dus vrienden, buren en collega’s uit om zich óók bij jouw actie aan te melden en mee te doen, of meld je aan bij een bestaande actie.

 

Zo doe je mee

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan op 2 manieren, je kunt zelf een opschoonactie starten of je kunt je aanmelden bij een bestaande opschoonactie.

 

Zelf een actie opzetten

 • Bedenk waar je een opschoonactie wilt organiseren en met wie.
 • Nodig al je vrienden, familie, en buren uit
 • Meld je schoonmaakactie aan via onderstaande button, ontvang gratis schoonmaakmaterialen van NederlandSchoon (handschoenen, vuilniszakken hesjes, poster) en leen de rest van De Papaver (grijpers, schepnetten, ringen, banners, etc.)
 • Ga zaterdag 23 maart 2019 samen aan de slag.

Kan je niet op zaterdag, bijvoorbeeld omdat je met school of een club meedoet die zaterdag dicht is? Geen probleem! Dan doe je gewoon in een van de dagen ervoor (vanaf de 19e) mee.

 

Meedoen met een bestaande actie

Wil je graag helpen bij een bestaande actie? Dat kan! Heel graag zelfs!

 • De Papaver en De Natuurwacht organiseren een opschoonactie in de Delftse Hout, we kunnen nog wel wat helpende handjes gebruiken!
 • Past deze actie niet bij jou? Kijk dan eens op de pagina met bestaande acties via onderstaande button, misschien zit er een leuke groep voor je tussen
 • Meld je aan!

Waarom je actie aanmelden bij De Papaver?

 • Je krijgt hulp bij het opzetten van je actie.
 • Je kan gratis opruimmaterialen lenen: grijpers, schepnetten, ringen, handschoenen, hesjes, vuilniszakken, banners, posters, vlaggen, enz…
 • We maken je actie bekend(er) zodat bijv. buurtgenoten zich kunnen aansluiten. (Alleen als je dat wil natuurlijk.)
 • Alle actiegroepen krijgen een cadeautje! (mits tijdig aangemeld)
Meld je snel aan!

 

Twijfel je nog of wil je een ander overtuigen mee te doen? Check het filmpje en zie hoe het er vorig jaar aan toe ging!

Geef een reactie