Zaterdag 21 maart: Landelijke Opschoondag 2020

Wij hebben hem inmiddels al groot op de kalender gezet en we hopen natuurlijk dat jij dat ook doet: 21 maart 2020 is het weer Landelijke Opschoondag.  Meedoen aan de Landelijke Opschoondag is gezellig en levert ook nog eens een schone buurt op!

Buren, collega’s en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan. Samen met Nederland Schoon helpt De Papaver dan ook graag bij het ondersteunen van zoveel mogelijk Delftenaren. Want hoe meer Delftenaren meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

Wat is de Landelijke Opschoondag?

Het schoolplein vegen, het park opruimen, misschien de straten rondom je huis afvalvrij maken of het gebied rondom je bedrijf of supermarkt aanpakken: tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is, maar vooral ook omdat het vaak hartstikke gezellig is! Tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen.

Nodig dus vrienden, buren en collega’s uit om zich ook bij jouw actie aan te melden en mee te doen, of meld je aan bij een bestaande actie.

 

Zo doe je mee

Meedoen aan de Landelijke Opschoondag kan op twee manieren: je kunt zelf een opruimactie starten of je kunt je aanmelden bij een bestaande actie.

Zelf een actie opzetten

  • Bedenk waar je een opruimactie wilt organiseren en met wie.
  • Nodig al je vrienden, familie en buren uit. Er zijn vijf verschillende posters van de Landelijke Opschoondag beschikbaar die je gratis kunt downloaden. Hang ze voor je raam! Download hier poster 1, poster 2, poster 3, poster 4 en poster 5.
  • Meld je opruimactie aan bij De Papaver via onderstaande button.
  • Meld je actie ook aan bij Nederland Schoon via deze link. Je kunt dan gratis een opruimpakket ontvangen (handschoenen, vuilniszakken, hesjes, poster).
  • Leen de overige materialen bij De Papaver (afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, spandoek).
  • Ga zaterdag 21 maart 2020 samen aan de slag.

Kan je niet op zaterdag, bijvoorbeeld omdat je met een school of een club meedoet die zaterdag dicht is? Geen probleem! Dan doe je gewoon mee op één van de dagen ervoor.

Meld je actie aan!

Meedoen met een bestaande actie

Wil je graag helpen bij een bestaande actie? Dat kan! Klik op onderstaande button om te zien of er een geschikte actie voor jou bij zit en meld je aan.

 

Waarom je actie aanmelden bij De Papaver?

  • Je krijgt hulp bij het opzetten van je actie.
  • Je kan gratis opruimmaterialen lenen: afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, handschoenen, hesjes, vuilniszakken, banners, posters enzovoorts.
  • We maken je actie bekend(er) zodat bijvoorbeeld buurtgenoten zich kunnen aansluiten. (Alleen als je dat wilt natuurlijk.)

 

Twijfel je nog of wil je een ander overtuigen mee te doen? Bekijk hier hoe het er in 2019 aan toeging tijdens de Landelijke Opschoondag.

Geef een reactie