Lekker struinen en speuren in de natuur

Lekker struinen en speuren in de natuur? Kom met het hele gezin naar De Papaver!

Speel samen natuurbingo in de Delftse Hout. Vink als gezin de ’50 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur’ af. Maak een avontuurlijke vossentocht. Leer navigeren met eigen kompas en leer over de natuur.

Wij hebben allerlei leuke én leerzame natuuractiviteiten

Natuurbingo & 50 dingen die je gedaan moet hebben

Avontuurlijke tocht door de Delftse Hout met natuurbingo en de spaarkaart “50 dingen die je gedaan moet hebben in de natuur”. Jullie krijgt rugzakken mee met allerlei onderzoeks-materialen (diverse zoekkaarten, loeppotjes, etc), en een spaarkaart om zelf in te vullen.

Vossentocht

Tijdens de vossentocht verkennen jullie spelenderwijs het leven van de vos. Ga zelf speuren, ruiken en bewegen als een heuse vos. Alle zintuigen komen aan bod. Na afloop is er voor alle kinderen natuurlijk een echt vossendiploma. En ook voor papa’s en mama’s.

Fladderaars in de nacht

VleermuizenEen rugzak vol met spelletjes en weetjes over vleermuizen! De spelletjes kun je overdag spelen (met jongere kinderen). Ze gaan zelf speuren, ruiken, “zien”, en bewegen als een heuse vleermuis.

Om vleermuizen in het echt te zien, moet je ’s avonds op pad (dit kan van eind maart tot eind oktober, de nachten moeten boven de 10 ⁰C zijn). Met de batdetector kunnen jullie zelfs het onhoorbare geluid van vleermuizen hoorbaar maken!

Slootjespakket

Slootjes

Met z’n allen op onderzoek uit in de sloot. Wat groeit er, wat zwemt er, hoe zien de dieren er van dichtbij uit? Een tas boordevol ideeën en materialen om aan de slootkant aan de slag te gaan! Dit pakket is geschikt voor het hele gezin (en zowel jonge als oudere kinderen). Het meeste leven vind je van eind maart tot eind oktober.

Speurtochten rondom De Papaver

Voor jong & oud hebben we leuke speur- en puzzeltochten. Ontdek aan de hand daarvan de paddenstoelen in het Heempark, of speel ‘Raad het Dier’. Leerzaam en leuk.

Kompastocht

Ga met het boekje en kompas op avontuur in de Delftse Hout! Jullie leren niet alleen hoe een kompas werkt, maar komt ook van alles over de natuur te weten.

 

Geef een reactie