Pannenkoeken bakken: Lekker & educatief!

Jammie – pannenkoeken. Je leerlingen zijn vast blij als ze die mogen bakken en opeten! Maar weet iedereen wat de ingrediënten zijn? En waar die vandaan komen?

Het bakken en eten van pannenkoeken is een feest – maar ook direct een goede aanleiding om eens goed na te denken wat je eet. Denk aan:

  • Waar komen melk, eieren en bloem vandaan?
  • Hoe wordt boter gemaakt?
  • Hoe duurzaam is het eten van een pannenkoek?
  • Wat zijn de keuzes die je maakt bij het kopen van de ingrediënten?

Bij De Papaver kun je een leskist reserveren om deze thema’s in de klas te behandelen. De bakkist bevat alle benodigdheden om pannenkoeken te bakken, je moet alleen zelf zorgen voor de ingrediënten. De leskist heeft handleidingen met achtergrondinformatie en werkbladen (gesplists in onder-, midden- en bovenbouw), posters, graansoorten, graanmolen enz. De werkvorm is afhankelijk van de leeftijd; variërend van kringgesprek tot zelfstandig (in groepjes) werken, maar ook kleurplaten en spelletjes.


Deze leskist sluit goed aan bij het landelijke programma Jong Leren Eten.

Andere lespakketten rondom dit thema zijn ‘Smaaklessen‘ (groep 1 t/m 8), ‘Helden in de groententuin’, (groep 1-2) en ‘Kaas maken’ (groep 7-8), of de excursie ‘Ontdek de Stadsboerderij‘.