Moestuintjes, kriebelbeestjes en spelen in de aarde

Maar liefst 23 kinderen hebben zich de afgelopen meivakantie goed vermaakt tijdens onze workshop moestuinieren. Er zijn vele nieuwe plantjes gezaaid, bodemdiertjes bestudeerd en nog veel meer…

CIMG6894Tijdens de workshop hebben de kinderen een klein moestuintje gemaakt in een leeg drinkpak, die aan de bovenkant was open gemaakt. Eerst versierden de deelnemers het pak aan de buitenkant met verschillende soorten zaden, gedroogde (bloem)blaadjes en takjes. Vervolgens werd het pak gevuld met een mengsel van grond, compost en zand wat de kinderen buiten zelf hadden gemengd,  lekker met hun handjes in de aarde dus!  De grond  werd goed nat gesproeid met water zodat de verschillende kiemgroentes gezaaid konden worden.

  Natuurlijk zitten er in de aarde veel nuttige beestjes. De kinderen gingen deze kriebelbeestjes zoeken en van dichtbij bekijken. Dit was voor velen een hele belevenis! Het leukste of bijzonderste diertje dat ze van hadden bekeken, tekenden ze daarna op een klein steentje dat ze in hun zelfgemaakte moestuintje legden.

CIMG6901        CIMG6905 (1000x750)        CIMG6911 (750x1000)        CIMG6913 (750x1000)

Tot slot gingen ze gewapend met harkjes en schepjes de permacultuurtuin in om een voorgezaaide zonnebloem uit te planten. Hopelijk komen de kinderen nog een keertje terug om hun zonnebloem water te geven, en als die groot genoeg is te komen plukken!

Heb je deze workshop gemist, maar lijkt het je wel erg leuk om eens mee te doen? Er volgen nieuwe workshops! Houd ons in de gaten voor nieuwe data..

(Toevoeging: helaas zijn bijna alle zonnebloemen opgegeten door een eend of konijn… Zo gaat dat in de natuur! We zullen snel nieuwe gaan zaaien en uitplanten.)

Geef een reactie