Nieuwjaarsvegen: Een schoon voornemen!

Duurzaamheidscentrum De Papaver en Gemeente Delft roepen iedereen op om samen het vuurwerkafval van oudejaarsavond op te ruimen. Meedoen is heel makkelijk: Pak op 1 januari om 12.00 uur ’s middags een bezem, afvalgrijper en afvalzak en ga de straat op. Als het goed is zijn daar ook je buren, die je meteen even de beste wensen kunt wensen. Zo starten we het nieuwe jaar schoon en gezellig! 

Vuurwerkresten mogen gewoon bij het huishoudelijk afval, maar op het opruimen makkelijker te maken kun je bij De Papaver een gratis stevige vuurwerkafvalzak ophalen.  Ook kun je daar gratis opruimmaterialen lenen. Op de website van De Papaver Delft kun je een poster over het Nieuwjaarsvegen downloaden en printen om voor het raam te hangen.  Zo kun je voorbereid aan de slag gaan!

Op nieuwjaarsdag liggen er miljoenen kilo’s vuurwerkafval op straat in Nederland. Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo’n 90% weer op de grond en daarvan blijft 22% liggen. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar leiden ook tot ergernis in de buurt.

De Papaver ondersteunt Delftenaren tijdens acties rond het thema zwerfafval, voor meer informatie hierover kun je terecht op: www.papaverdelft.nl.

Een heel fijn en opgeruimd 2019 toegewenst!

 

Doe je mee? Meld je dan aan bij ons evenement op Facebook!