Alle perenbomen zijn op

LET OP: Alle perenbomen zijn op! Alle bomen hebben een nieuwe bestemming gekregen. Dank voor de grote belangstelling. Geen boom kunnen bemachtigen? Misschien kunt u er nog één halen bij een ander uitgiftepunt. Kijk hier voor alle uitgiftepunten.

Een actie waar je de vruchten van plukt, voor alle inwoners van Zuid-Holland: boeren, burgers en buitenlui! Tot en met zaterdag 22 augustus mag De Groene Motor gratis 4.000 perenbomen weggeven. Altijd al gedroomd van een eigen boomgaard of heb je bomen die moeten worden ingeboet? Lees dan verder.

De Groene Motor komt naar je toe. Dat was al bekend. Maar nu met een speciaal aanbod. Bij het project Meer Bomen Nu heeft zich een kweker gemeld waarvan zijn bomen niet zijn afgenomen. Alternatief was dat alle bomen zouden worden vernietigd. Daarom deze prachtige uitdeelactie in Zuid-Holland. Letterlijk een buitenkans.

Zelf ophalen
Wil jij aanplanten in je eigen tuin en heb je maar een paar bomen nodig? Of je hebt er meer nodig maar wil je deze ophalen bij jou in de buurt? Dat kan op de volgende locatie:

De Papaver:

Donderdag 20 augustus – van 11.00 tot 16.30 uur.

Vrijdag 21 augustus – van 11.00 tot 16.30 uur.

Kijk hier voor alle uitgiftepunten.

In het belang van de vrijwilligers op de locaties en om de verspreiding van het virus tegen te gaan, worden de regels omtrent corona nageleefd.

Over de bomen

  • soort: Conference
  • type: zelfbestuivend
  • hoogte: 1,5 tot 2 meter
  • planten: opkuilen of direct planten

De bomen worden geleverd met een wortelpruik, maar zonder noemenswaardige kluit.

Dat betekent dat de wortels gevoelig zijn voor uitdroging en gelijk moeten worden geplant of opgekuild.

Namens De Groene Motor, Meer Bomen Nu, de bijen en het mooier wordende landschap: dank je wel voor deelname aan deze actie!