Prijswinnaars Kerstballentocht en Teken je eigen fantasiedier

Tijdens de kerstvakantie hebben naar schatting weer zo’n 1500 mensen de Kerstballentocht van de Delftse Natuurwacht en Duurzaamheidscentrum De Papaver gelopen. Deze speurtocht door de Delftse Hout werd voor de 32e keer georganiseerd en mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Ondernemersvereniging Delftse Hout. Voor velen is de tocht al jaren een traditie. De deelnemers kwamen niet alleen uit Delft en omgeving, maar ook elders uit Nederland en zelfs uit Amerika.

Ruim 350 kinderen van 6 t/m 12 jaar hebben hun oplossing ingeleverd. De letters van de goede antwoorden leverde de slagzin op: “Wat ik heel graag zou willen ontdekken is…”.

Die moest aangevuld worden om een prijs te kunnen winnen.

De prijswinnaars ontvingen hun prijs op zondag 13 januari in De Papaver. Zij hadden de slagzin als volgt aangevuld:

Antonia Hawlik, “… hoe kleine dieren gekke bekken trekken ”.

Pien Hallman, “… hoe je kunt zien dat een dier verliefd is”.

Tristen Koot, “… waarom hebben koeien vlekken.”

Nick Bodde, “… of er ook gorgels in de Delftse Hout leven.”

Lieke Bloos, “…of een duizendpoot echt duizend poten heeft”.

Amber Eijckelhoff, “… meer paddenstoelen en varens dan oude fietszadels, ballonnen en bierblikjes, die we tijdens de kerstballentocht hebben opgeruimd.”

Janne van der Stap kreeg een aanmoedigingsprijs. Zij had geschreven: “… hoe een kerstboom er van binnen uitziet”.

De vragen van de Kerstballentocht waren voor een deel gebaseerd op de informatie van de tentoonstelling “Eén vierkante meter natuur, een microscopische ontdekkingsreis door de polder”, die nog t/m maart bij De Papaver te bezoeken is.

Bij deze tentoonstelling hoorde de  wedstrijd ‘teken je eigen fantasiedier’. De winnaars, Tijs de Vreede en Julia, kregen ook deze middag hun prijs uitgereikt. Geïnspireerd door de diertjes, die bij de tentoonstelling door de microscoop te zien zijn, mochten ze hun eigen fantasiediertje verzinnen.

De prijsuitreiking werd extra gezellig gemaakt door Peet Vermeulen van Verba Produktie. Hij nam ook de aansluitende gezinstheatervoorstelling “Kolder in de polder” voor zijn rekening. De zaal zat vol en het was weer een feestje.