Actuele seizoensspeurtochten

Jong & oud kan altijd een seizoensspeurtocht doen rond De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Ze wisselen regelmatig, zodat er elk seizoen iets anders te doen is: vogels spotten, waterdieren of paddenstoelen bewonderen. Meestal is er ook een speurtocht bij de tentoonstelling.

Deze seizoensspeurtocht kan je nu doen:

Knuffeldierensafari

In de tuin van de Papaver zijn 15 knuffeldieren verstopt. Ze blijven buiten, ook als het regent! Ze hebben allemaal een puzzelstukje op hun buik, met een naam en een nummer. Kom een lekker wandelingetje maken en zoek de knuffels! Kun je ze allemaal vinden? Kun je al lezen? Dan kun je het speurtochtformulier meenemen en de gevraagde letters invullen. Wil je niet schrijven, maar wel kleuren? Vraag dan om de speurtocht-kleurplaat!

Aan de kleurplaat is ook nog een prijsvraag verbonden: “Wie verzint de leukste naam voor het fantasiedier?” Als je de kleurplaat mooi inkleurt én een leuke naam verzint voor het fantasiedier, kun je een prijsje winnen.

1 speurtocht (alleen invulvel of kleurplaat) kost € 2,00, 2 speurtochten (invulvel + kleurplaat, of 2 kleurplaten) kosten € 3,00 en een enkele kleurplaat extra kost € 1,00

De herfstspeurtocht in het Arboretum-Heempark: zo zijn onze manieren’

Door het hele park hangen kaartjes die je kunt zoeken via de plattegrond die je van ons krijgt. Op deze kaartjes staat iets over de manieren van een dier. Kun jij raden over welk dier het gaat? Schrijf de namen van de dieren in de juiste vakjes op het antwoordformulier.

De speurtocht duurt ca. 30 min en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De tocht kost € 2,00.

Klik hier voor de activiteitenpakketten en speurtochten die je het hele jaar kan doen.