Activiteiten bij De Papaver

Jong & oud kan altijd een speurtocht doen bij de tentoonstelling en buiten in de tuinen van De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Ze wisselen regelmatig, zodat er elk seizoen iets anders te doen is: vogels spotten, waterdieren of paddenstoelen bewonderen.

Deze speurtochten kan je nu doen:

Speurtocht rondom De Papaver:  Snip de Sneeuwpop

Kom je mee speuren naar “Snip de Sneeuwpop”? Snip is vorig jaar gesmolten. Al zijn spulletjes raakten kwijt: de wind blies zijn hoed weg, de eksters gingen er met zijn knopen vandoor en zijn sjaal waaide  de bomen in. Kom jij helpen zoeken in de tuin?

Eerst is er het voorleesverhaal van Snip de Sneeuwpop, daarna ga je de tuin in om de spulletjes van Snip te zoeken en tot slot maak je een mooie tekening van Snip. Lever jouw tekening in en maak kans op een prijsje! De wedstrijd loopt tot 1 februari. De prijswinnaar krijgt persoonlijk bericht in de 1e week van februari. De tekeningen kunnen eventueel vanaf 16 februari worden opgehaald door de kinderen.

Vanaf 12 januari 2020:

Speurtocht ‘ra, ra, wie ben ik’ door het Arboretum Heempark naast De Papaver. In het Heempark hangen 11 plaatjes met deze gans. Achterop de plaatjes staan raadsels over dieren en planten. Kan jij alle raadsels oplossen? De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

De kosten van beide speurtochten bedragen € 2,- per speurtocht.

Speurtocht door de tentoonstelling ‘Kriebelbeestjes’

Ontmoet Pim de Pissebed in de tentoonstelling. Hij neemt je mee langs allerlei kleine dieren. Zo ontmoet je Wesley Wesp, Timo Tor, Lieve Lieveheersbeestje en nog veel meer dieren. Je komt van alles over hun te weten. Hartstikke leerzaam, maar ook erg leuk!

Deze speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf ca. 9 jaar. De tentoonstelling is leuk voor alle leeftijden.

Voor speurtochten die je het hele jaar door kan doen, klik hier.