Actuele seizoensspeurtochten

Jong & oud kan altijd een seizoensspeurtocht doen rond De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Ze wisselen regelmatig, zodat er elk seizoen iets anders te doen is: vogels spotten, waterdieren of paddenstoelen bewonderen. Meestal is er ook een speurtocht bij de tentoonstelling.

Deze seizoensspeurtochten kan je nu doen:

Speurtocht rondom De Papaver: mini-safari ‘ra, ra, wat ben ik?’

Ga op zoek naar de 15 kaartjes die in de tuin rondom het gebouw van De Papaver hangen. Op de kaartjes staat een foto van een detail van een mini-dier, een raadseltje en een cijfer. Raad welk minidier er wordt bedoeld. Schrijf die naam in het juiste vakje op het antwoordformulier.

De speurtocht duurt ca. 30 min en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De tocht kost € 2,00. Vanaf 19 februari 2020 kan je deze speurtocht doen.

Voorjaarsspeurtocht in het Heempark: “Uit je bol”

Hoera het is (bijna) lente! Overal kun je het zien. Op allerlei plaatsen steken de bloemen weer hun kopjes boven de grond.  Veel lentebloemen groeien uit een bol of knol.

In het Heempark zijn 21 kaartjes  van lentebloemen opgehangen. Op de voorkant staat een foto, op de achterkant een tekening en letter. Op de kaartjes staat een omschrijving van de bloem. Zo ontdek je welke bloemen het zijn. De tekening op de achterkant laat zien hoe de plant groeit en of hij uit een bol of knol komt, of op een andere manier groeit. Vul de letters in op een antwoordformulier en er ontstaat een zin, die met de lente te maken heeft!

Op de bijbehorende plattegrond is te zien waar de kaartjes hangen. Let in het Heempark wel op de regels die in het park gelden! De natuur is nu heel kwetsbaar dus blijf op het pad!

Als je de plattegrond weer inlevert en je oplossing laat zien krijg je een leuke kleurplaat.

Deze speurtocht is te doen vanaf 22 februari 2020.

Klik hier voor de activiteitenpakketten en speurtochten die je het hele jaar kan doen.