Activiteiten bij De Papaver

  • Jong & oud kan altijd een speurtocht doen bij de tentoonstelling en buiten in de tuinen van De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Ze wisselen regelmatig, zodat er elk seizoen iets anders te doen is: vogels spotten, waterdieren of paddenstoelen bewonderen.

 

Deze speurtochten kan je nu doen:

  • Speurtocht rondom De Papaver:  Zoek de kabouters .
    Op veler verzoek hebben we de Kabouters weer wakker geschud en kan de ‘Kabouterspeurtocht’ weer gedaan worden. Kinderen tussen de 4 en 6 jaar kunnen op zoek gaan naar 14 kaboutertjes, allemaal met hun eigen opdracht en verhaal.  De kabouters zijn rond De Papaver te vinden, maar ze zijn goed verstopt. Kunnen jullie ze allemaal vinden? De speurtocht kost € 2,00 en is af te halen bij de receptie.  

 

  • Speurtocht door het Heempark: Herfstspeurtocht.
    In de herfst verandert er van alles in de natuur. De natuur maakt zich klaar voor de koude winterperiode. In het Heempark naast De Papaver staan 14 kaartjes, met vragen en opdrachten, deze laten je allerlei dingen ontdekken die echt bij de herfst horen! Met de plattegrond kun je ze allemaal vinden. De prijs is € 2,00 per speurtocht en is af te halen bij de receptie.

 

  • Ontdek de herfst met de seizoensrugzak Herfst

Ontdek met de (klein)kinderen alles over de herfst met deze super leuke rugzak. Maak een wandeling door bijvoorbeeld het Arboretum/Heempark en geef opdrachten met behulp van de kaartjes die in de rugzak zitten. Er zit een handige plattegrond van het Arboretum/Heempark in de rugzak waar plekken zijn aangegeven waar de opdrachten uitgevoerd kunnen worden. Maar je kan uiteraard ook het Delftse Hout in.

Met de extra zoekkaarten in de rugzak kan je de namen van de bomen, struiken, knoppen en boomvruchten te weten komen. Met het handloepje kan je alles nog beter bekijken.

Wil je meer weten over de bijzondere bomen in het Arboretum? Achter op de plattegrond in het rugzakje staan weetjes over de bomen. Bij alle aangegeven bomen staat een naamkaartje.

De rugzak is leuk voor gezinnen met kinderen t/m 7 jaar en is voor € 5,- de hele dag te leen.