Vanaf 1 oktober: tentoonstelling ‘Eén vierkante meter natuur’

Vanaf 1 oktober 2018 is de nieuwe tentoonstelling ‘Een vierkante meter natuur’ te zien, een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingsreis door de natuur van de polder. Maak kennis met dieren en andere levende wezen die je nog nooit hebt gezien of nog nooit van zo dichtbij hebt bekeken. Denk bijvoorbeeld aan amoeben (de Barbapapa’s van het zoetwater), nematoden (heel kleine aalwormpjes), maar ook aan beerdiertjes die in de meest extreme omstandigheden weten te overleven en doorsneden op celniveau van bekende planten als gras, brandnetel en riet. Je kan ook zelf door microscopen kijken, filmpjes bekijken, een speurtocht door de tentoonstelling doen en een matchspel spelen. De tentoonstelling is leuk voor jong en oud.

Aan de tentoonstellingen zijn twee wedstrijden verbonden. Kijk voor hier voor meer info.

Antoni van Leeuwenhoek met zijn revolutionaire uitvinding. Een kopie van het microscoopje is in de tentoonstelling te zien.

De tentoonstelling werd gemaakt door het Nederlands Genootschap voor Microscopie en De Papaver. Met dank aan Fonds 1818 en het Coöperatiefonds van de Rabobank.