Vliegende wandelpaden

Heeft u zin om nieuwe wandelpaden te ontdekken? Neemt u uw kinderen graag mee de natuur in? Houdt u van het cultuurlandschap van Midden-Delfland? Kom dan de 3 nieuwe wandelroutes van Agrarische Natuurvereniging Vockestaert uitproberen!

Met ondersteuning van Groenfonds Midden-Delfland heeft Vockestaert 3 nieuwe wandelroutes toegankelijk gemaakt, met lengtes van 5, 12 en 15 kilometer. Alle drie de routes voeren dwars door de polders van Midden-Delfland. U loopt o.a. over een oud kerkenpad of over land van een agrarisch ondernemer. De route van 15 kilometer is opengesteld tot en met 15 oktober, waarna het land weer gebruikt zal worden voor graswinning.

U vindt meer informatie, de routebeschrijvingen en een kaartje terug op de website van Vockestaert.

Voor de 3 routes geldt dat ze alleen voor wandelaars toegankelijk zijn, honden en fietsers zijn niet toegestaan.

Vliegend wandelpad?
Dit zijn tijdelijk opengestelde wandelpaden over boerenland. De wandelaars worden slechts tijdelijk toegelaten omdat het grasland gedurende het jaar in gebruik is bij de boeren voor graswinning en om de weidevogels tijdens het broedseizoen de ruimte te geven hun jongen groot te brengen. De term  ‘vliegende wandelpaden’ is ontstaan omdat de paden slechts tijdelijk opengesteld worden en omdat de voorzieningen als bruggetjes en loopplanken in een volgende periode weer elders aangelegd kunnen worden.