Wateractiviteit 2 mei

Ontdek de OnderWaterWereld in de Delftse Hout

Van 1 t/m 12 mei 2019 is er weer de landelijke ‘Week van Ons Water’. Dan worden er tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland.

In Delft organiseren De Papaver en het Hoogheemraadschap Delfland samen een wateractiviteit op donderdag 2 mei, tussen 10.00 en 13.00 uur: Ontdek de OnderWaterWereld.

In de sloot, in de nabijheid van De Papaver, mag je met een schepnet zelf ontdekken wat er allemaal onder water leeft. We laten je zien hoe je dat veilig kunt doen. Ernst, ecoloog van het Hoogheemraadschap, is aanwezig om meer te vertellen over de dieren en planten die ontdekt worden. Zoek mee naar bijvoorbeeld een kikkervisje, watertijger en zwemwants.

In het slootwater leven ook dieren en planten die je met het blote oog niet of nauwelijks zien kunt. Nieuwsgierig hoe dat er uit ziet? In De Papaver staan de microscopen klaar om dit te ontdekken. Vrijwilligers van de Microscoopvereniging zijn aanwezig om te helpen.

Tot slot kun je nog je eigen boekje ‘Waterleven’ maken.

De activiteiten zijn geschikt voor jong en oud en zijn gratis, dankzij een bijdrage van het Hoogheemraadschap. Aanmelden is niet nodig. Als het druk is moet je misschien wel even geduld hebben om alles te kunnen doen.

Al vast een voorproefje zien? Bekijk dan de filmpjes van Ernst’s OnderWaterWereld.

Ernst is ecoloog bij het hoogheemraadschap van Delfland. Hij neemt je in zijn serie ‘Ernst’s OnderWaterWereld’ mee in de mooie wereld van waterplanten en waterdieren. Met zijn onderwatercamera zorgt hij ervoor dat de geheimzinnige ‘OnderWaterWereld’ juist zichtbaar wordt.
Klik hier voor de filmpjes.

Kun je niet op 2 mei? Bij De Papaver is altijd een klein of groot slootjespakket te huur. Met de kleine kun je even naar de sloot om het onder-water-leven te ontdekken. Met het grote pakket kun je van je eigen (verjaardags)feestje een leuke happening maken.

Zin in meer wateractiviteiten? Kijk dan op de website van de ‘week van ons water’.