Kom in actie tegen zwerfafval!

Wil je eenmalig of regelmatig opruimacties organiseren, bijvoorbeeld met je buren of vriendengroep? Of organiseer je een evenement en denk je na over hoe je het schoon houdt of opruimt? Geweldig!

De Papaver steunt deze goede acties met informatie, tips en/of materialen (afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, handschoenen, vuilniszakken, posters en banners). Ook kunnen we helpen met de publiciteit om deelnemers te werven en/of met communicatie na de actie om te laten zien hoeveel werk jullie verzet hebben. Samen staan we sterker!
Voor Delftenaren is de inzet van De Papaver gratis – dit wordt mogelijk gemaakt door gemeente Delft.

 

Je kunt zelf een actie organiseren of meedoen met grote (landelijke) acties:

 

Zien opruimen doet opruimen!

Het is net even iets makkelijker om aan de slag te gaan als je weet dat je niet de enige bent. Daarom laten wij graag zien wat er in Delft en omgeving gebeurt. Van een foto met onderschrift tot een fotoreportage met uitgebreid verslag, van het opruimen van één stuk afval tot een grote opruimactie, alles is welkom! Je kunt ons mailen of plaats je bericht op onze Facebook of Twitter pagina en tag @PapaverDelft. Wij delen jullie berichten graag!

 

Bedrijven

Bedrijven kunnen losse opruimacties organiseren, maar kunnen ook Supporter van Schoon worden. Dan laat je aan heel Delft zien dat je wilt bijdragen aan een schone stad.

Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Scholen en verenigingen

Scholen en andere maatschappelijke verenigingen kunnen losse opruimacties doen. Het is voor deze verenigingen echter ook mogelijk om geld te verdienen met opruimacties en afval scheiden. Dit heet Schoon Belonen. Klik hier voor meer informatie.

Lesmateriaal voor het onderwijs

We hebben in ons aanbod een gastles over afval die wordt gegeven door echte vuilnismannen. Leerlingen kunnen zo bewust worden gemaakt van het zwerfafvalprobleem, ze leren meer over het scheiden van afval en over hoe afval als grondstof ingezet kan worden. Natuurlijk kunnen ze ook zelf op pad om de schoolomgeving zwerfafvalvrij te maken. Ook bieden we een gastles aan over Plastic Soup. Bekijk het aanbod.

 

Wil je meer informatie?
Mail dan naar contact@papaverdelft.nl of bel 015 364 92 38.

Opruimactie bij het kantoor van Stedenband Delft-Esteli, in samenwerking met het vrolijk uitgedoste gezelschap van Stichting Mobiele Clowniek Fabriek.