Activiteiten van partners in en rond De Papaver

Op deze pagina vind je activiteiten die door partners van De Papaver in en rond ons gebouw worden georganiseerd.

Lezingen

IVN Delft, Natuurlijk Delfland en Vogelwacht Delft e.o. organiseren ieder jaar regelmatig lezingen in De Papaver. Meestal is dat op een donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis. Wees altijd wel op tijd, want de capaciteit van de zaal is beperkt. Voor 2020 staan de volgende lezingen op het programma:

12 maart 2020: De regenworm

“Ik vind het belangrijk om voor de worm op te komen, dat brengt onze wereld verder”, aldus Jeroen Onrust. Hij onderzocht het belang van regenwormen op de vruchtbaarheid van agrarisch land en als voedsel voor weidevogels. Hiervoor won hij mei 2019 de Wetenschapsprijs Campus Fryslân. Nachtenlang ploeterde hij door het boerengrasland op een zelfontworpen wormenkar. Een belangrijke groep regenwormen zijn de rode regenwormen. Ze zijn belangrijk als voedsel voor zichtjagers, zoals de kievit, maar ook voor een gezond functionerende bodem en dus ook belangrijk voor de boer. De rode worm staat volgens Jeroen aan het begin van een bloeiende keten, maar daar is een andere manier van bemesting en landgebruik voor nodig.

9 april 2020: De biologische boer vertelt

Arie is een biologische boer die vanuit zijn jarenlange ervaring zal vertellen. Hij zal de volgende vragen beantwoorden: Hoe lang boert zijn familie al op deze plek? Wat is de aanleiding geweest om biologisch te gaan werken? Welke hobbels heeft hij moeten nemen? Hoe houdt hij rekening met de natuur en landschap? Krijgt hij voldoende steun van met name de natuurverenigingen?
Wat maakt biologisch nu zo bijzonder tussen begrippen als kringloopboeren, natuurinclusieve landbouw, drie sterren producten e.d. Arie zal ook zijn visie geven over hoe de natuur in combinatie met landbouw zou kunnen gaan lopen en hij heeft ook een wens naar de toekomst.

Excursies IVN Delft

Zondag 12 april 14.00 uur

Excursie: Alle vogels leggen een paasei

Een ontspannen paaswandeling met vogelthema. Start: Arboretum-Heempark, Korftlaan 6, 261 LJ Delft. Deelname is gratis.

Rondleidingen Arboretum Heempark

GROEPEN S.V.P. TIJDIG AANMELDEN (015-2561141) startpunt: ingang Arboretum-Heempark naast en via De Papaver, Korftlaan 6 Delft. Aanvang rondleiding 12.30 uur. Duur ca 1,5 uur.

22 MAART: gagel, sleedoorn, muskuskruid, aronskelk en bloeiende fruitbomen

26 APRIL: bloeiende bomen, bostulp, daslook, eenbes en akelei. kievitsbloem, fluitenkruid en meidoorn, daslook echte koekoeksbloem, knol- steenbreek, keverorchis

24 MEI: speciale aandacht voor de notenboom, moerbei, chrisbloeiende veenplaat toffelkruid en kastanjes agrimonie, poelruit, ratelaar, bosandoorn en akkerkruiden, orchideetjes, nagelkruid

28 JUNI speciale aandacht voor akker- glaskruid, bosrank, kroonkruid en bermplanten

26 JULI herfstkastanje, kroonkruid blauwe knoop, hop

23 AUG aandacht voor zaden en vruchten mispel, noten

27 SEPT begin herfstkleuren, wolfskers en herfsttijloos

25 OKT en 22 NOV aandacht voor paddenstoelen en herfstkleuren