Activiteitenpakketten

Zin om naar buiten te gaan? De Papaver heeft allerlei leuke én leerzame activiteiten!


Dagelijks te doen bij De Papaver & in de Delftse Hout (reserveren alleen nodig voor groepen en BSO’s)

1. Speurtochten in het Arboretum-Heempark

Jong & oud kan altijd leuke speur- en puzzeltochten doen bij de tentoonstelling, in de tuinen van De Papaver en in het Arboretum-Heempark. Vanwege de coronacrisis is er momenteel alleen een speurtocht in het Arboretum-Heempark. Ze worden regelmatig afgewisseld, zodat er altijd wat nieuws te doen is én omdat paddenstoelen zoeken in de zomer nu eenmaal een beetje moeilijk is.
Leeftijd: alle ● Duur: ongeveer 30 minuten ● Kosten: gratis bij tentoonstelling / € 2,- (buiten)

De actuele speurtochten vind je hier.

2. Zwerfafval-bingo

Wil jij bijdragen aan een schone leefomgeving? Leen dan een grijper en stop al het afval dat je kunt vinden in de vuilniszak die je van ons krijgt! Nog leuker wordt dat met de zwerfafval-bingokaart met daarop allerlei soorten afval, van een flesdopje tot een ballon. Kun jij alles vinden? Bingo!
Leeftijd: alle ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: gratis

3. Ontdektocht Delftse Hout

Een wandelroute door de Delftse Hout vol doe- en belevingstips. Je krijgt allerlei onderzoeksmaterialen mee, zoals een loep, kompas, zoekkaarten en een routebeschrijving. Je vervelen onderweg is er niet bij!
Leeftijd: alle ● Duur: 1-2 uur ● Kosten: € 5,- per dag. Of koop alleen het boekje voor € 3,50 ● Ook beschikbaar in het Engels en Duits.

4. Groen doet goed-rugzak    Momenteel vanwege de coronacrisis niet te huur!  

Neem de rugzak met onderzoeksmaterialen mee en ga op avontuur in de natuur! Je kunt zelf bepalen hoe je de natuur wilt ontdekken. In de rugzak zitten onder andere natuurbingo en de kaart “50 dingen die je gedaan moet hebben voor je 12e”. Ook krijg je materialen zoals loepjes en zoekkaarten mee. Goede reis!
Leeftijd: 4-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 5,- per dag

5. Kompastocht

Ga met het boekje en kompas op avontuur in de Delftse Hout! Je leert niet alleen hoe een kompas werkt, maar ook van alles over de natuur.
Leeftijd: 8-12 jaar ● Duur: ongeveer 1 uur ● Te koop voor: € 5,- ● Ook beschikbaar in het Engels.

6. Dierenvriendjespad (van Staatsbosbeheer)

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht. Je krijgt een rugzak met opdrachten mee. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Aan de hand van dit soort opdrachtjes wandel je een korte route die je ter plekke zelf kunt bepalen. Lees verder…
Leeftijd: 3-7 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 5,- per dag

7. Knapzakroute

Een route door de Polder van Biesland en naar de Berg van Zegwaard met boekje vol weetjes over het landschap waar je doorheen loopt, vragen en dingen om te doen. Alles wat je onderweg vindt kan mee in de knapzak, die je zelf maakt! Lees verder..
Leeftijd: vanaf 8 jaar ● Duur: ongeveer 1 ½ tot 2 ½ uur ● Te koop voor: € 7,50


Te huur voor thuis of in de natuur

Helaas zijn deze pakketten wegens de coronacrisis momenteel niet te huur!

 

Onderstaande pakketten kun je voor een week huren. Je kunt hem dus ophalen en thuis aan de slag, in eigen tuin, park of natuurgebied. Veel plezier!

 1. Slootjespakket

Ga op onderzoek met de slootjestas, boordevol ideeën en materialen om aan de slootkant aan de slag te gaan! Wat groeit er, wie zwemt er en hoe zien die diertjes er van dichtbij uit? Van eind maart tot eind oktober is het meeste leven te vinden.
Leeftijd: 4-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 25,- per week

2. Fladderaars in de nacht

Een rugzak vol spelletjes en weetjes over vleermuizen, waardoor je overdag kunt gaan speuren, ruiken, “zien” en bewegen als een vleermuis. Om vleermuizen in het echt te zien moet je in de schemering op pad (van eind maart tot eind oktober, de nachten moeten boven de 10 ⁰C zijn). Kun jij het onhoorbare geluid van de vleermuizen hoorbaar maken met de batdetector?
Leeftijd: 6-12 jaar ● Duur: zo lang als je zin hebt ● Kosten: € 25,- per week

3. Weet wat je eet: maak je eigen kaas

Weet je dat er 10 liter melk nodig is om 1 kilo kaas te maken? En weet je hoe dat moet? Leer het met de informatie en materialen in deze kist! Je hoeft zelf alleen voor (karne)melk te zorgen om kaasjes te kunnen maken. En na een paar weken kun je je eigen creatie opeten. Mmm!
Leeftijd: 8-12 jaar ● Duur: ongeveer 1 ½ uur ● Kosten: € 25,- per week

4. Maak je eigen papier 

Voor het maken van papier zijn veel bomen nodig. Het is duurzamer om oud papier te hergebruiken. Hoe? Dat leer je met de materialen in deze kist. Het enige wat je zelf hoeft te regelen is oud papier. Maak je er daarna een superoriginele kaart van?
Leeftijd: 9-12 jaar ● Duur: ongeveer 2 uur ● Kosten: € 25,- per week

Eén pakket is bedoeld voor maximaal 10 kinderen. Ben je met meer? Reserveer dan twee pakketten.
De pakketten kunnen in principe alleen op werkdagen worden afgehaald. Als je er hem op zondag wil afhalen, geef dit dan door bij je reservering. We gaan dan na of dat mogelijk is.


Optioneel mogelijk (indien beschikbaar):

  • Begeleiding van de activiteit: € 37,50 per uur.

Voor elke activiteit geldt: neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een reservering. 

Bij reservering van een pakket zijn annuleringsvoorwaarden van toepassing.