Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Vanaf 9 juni: expositie ‘Zangvogels en afvaldieren’

In de expositie ‘Zangvogels’ van Expositierent leren de kinderen spelenderwijs verschillende zangvogels te herkennen en leren ze meer over hun leefgedrag. Er is van alles te beleven: er zijn panelen met spannende verlichte kijkgaten waar nesten en opgroeiende kuikens achter schuil gaan. Er zijn klepjes met wetenswaardigheden en je kunt luisteren bij geluidkastjes. Je leert er ook hoe je de mannetjes van de vrouwtjes kunt onderscheiden, of niet natuurlijk.. want bij veel zangvogels is het eigenlijk niet te zien! Er is een grote zoekkaart waarop je heel veel verschillende dieren kan ontdekken waar de vogels hun leefomgeving mee delen. Hier leer je dieren kennen die ook op het menu staan van de zangvogels! Verder zijn er een groot kapstokspel, een hinkelbaan over kraaiachtigen (de grotere zangvogels) en er is een grote interactieve boom met geurkastjes, voelgaten en leuke klepjes! Kortom: genoeg te beleven!

Vanaf 17 juni wordt deze expositie aangevuld met dieren die van afval zijn gemaakt. Leerlingen van atelier De Keet zijn met afval aan de slag gegaan en hebben fantasievolle dieren gemaakt. Afval is vaak prima materiaal om mee te werken. De achterliggende gedachte is dat afval geen afval is maar grondstof voor nieuwe producten. Deze expositie is een opstapje voor de grotere tentoonstelling ‘Afvalexperience’ die vanaf begin september in De Papaver te zien zal zijn.

Verwachte exposities: 

 • 1 september tot 1 december: ‘Afvalexperience’

De ‘Afvalexperience’ is een interactieve tentoonstelling over afval: Shiro & Sakuma zijn Martial Arts vechters. Ze worden gek van het zwerfafval dat ze overal zien liggen. Daarom hebben ze hun wapens omgesmolten tot afvalgrijpers. Vanaf nu gaan ze door het leven als: Samoerai-opruimers. Op weg naar hun dojo lopen ze langs een groepje jongeren. De jongeren hebben van alles op de grond gegooid zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoep- papiertjes en sigarettenpeuken. Shiro & Sakuma schrikken van al het zwerfafval en willen hier graag iets aan doen! Shiro & Sakuma stimuleren je om ook een training voor Samoerai- opruimer te gaan doen. In een 12-tal uitdagende trainingsonderdelen leer je van alles over afval. En vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!

 • 1 december tot 1 maart 2020: ‘the best of’: de mooiste foto’s van de natuurfotografen de Vereniging Natuurfotografen-West
 • 1 maart 2020 tot augustus 2020: Bijen

Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

  • Speuren naar Sporen‘, een expositie over allerlei diersporen
  • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
  • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
  • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.

Geef een reactie