Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Vanaf 2 augustus tot 26 oktober: preview expo Bijen

Zoem, zoem … daar gaat een bij: zo’n geel-zwart gestreept insect, dat van bloem naar bloem vliegt. Maar wat weet je eigenlijk van deze dieren? Bij de meeste mensen is vooral de honingbij bekend, maar er zijn veel andere soorten bijen, in Nederland alleen al meer dan 350. Ook hommels behoren tot de familie van de bijen. Een klein aantal bijensoorten, zoals de honingbij en de hommel leven in volken,
verder zijn er veel soorten solitaire of wilde bijen. Ze leven van stuifmeel en nectar van planten en zijn onmisbaar voor de bestuiving en daardoor ook onmisbaar voor de groei van een groot deel van ons voedsel. Bijen zijn dus erg belangrijk voor de natuur en de mens. Zonder bijen kunnen we niet leven.

In deze expo kan je ontdekken hoe (wilde) bijen in Nederland leven, wat ze nodig hebben en hoe wij bijen kunnen helpen om te overleven. De expo is prachtig vormgegeven en bevat veel interactieve onderdelen zoals filmpjes en klepjes. Helaas kunnen we vanwege de coronacrisis een aantal elementen van deze expo niet opstellen. De volledige expo zal in het voorjaar van 2021 te zien zijn. Niet getreurd, er valt genoeg te zien en te beleven in deze ‘preview’.

Vanaf 2 augustus is de expo gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van De Papaver. De expo is bedoeld voor alle leeftijden!

 


Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

    • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
    • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
    • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.