Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Plastic soup. Wat kan jij doen?

Iedereen kent wel de term plastic soup. We horen erover op het journaal en zien beelden voorbij komen van zeevogels met plastic in hun maag of zeehonden verstrikt in plastic touwen. Maar hoe komt al dat plastic in zee? Welke impact heeft het precies op het milieu? Op welke manier hebben wij last van de plastic soup als het in onze voedselketen terecht komt? Deze vragen komen aan bod in de tentoonstelling ‘Plastic soup’.

We blijven niet te lang stilstaan bij het probleem, we kunnen natuurlijk niet allemaal de oceaan op om plastic soup uit zee te scheppen… Maar je kunt wel helpen op een andere manier! Hoe scheid je bijvoorbeeld het beste plastic afval, zodat het gerecycled kan worden? Hoe kun je helpen plastic soup te voorkomen door zwerfafval op te ruimen? Wat kun je doen met bestaand plastic? En hoe vervang je plastic producten? Dit laten wij zien in de tentoonstelling, welke mede mogelijk wordt gemaakt door AvalexStichting StuntPlogsackA Seal Stellendam en Canal Cleanup Delft.

De tentoonstelling is tot en met 14 februari 2021 te zien bij De Papaver en gratis te bezoeken. Kijk van tevoren even naar onze actuele openingstijden.

Help je ook mee om plastic soup te voorkomen? Kom langs en laat je inspireren!

*Let op: Wij zijn van 5 t/m 19 november gesloten in verband met de coronamaatregelen. Kijk van tevoren naar onze actuele openingstijden

 

 

 


Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

    • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
    • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
    • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.