Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Vanaf 1 december 2019 – 1 maart 2020: Kriebelbeestjes!

De wereld van de kleine ongewervelde dieren is mooier en mysterieuzer dan je je voor kon stellen…

De expo ‘Kriebelbeestjes’ laat kinderen kennis maken met slakken, wormen, insecten, spinnen, pissebedden, duizendpoten en nog veel meer kriebelige diertjes!

Bij het betreden van de tentoonstelling trappen de kinderen Pim de Pissebed bijna dood! Pim kan zich niet meer redden maar vlak voor hij denkt dat dit zijn einde is betovert een beschermer van het bos de kinderen zodat zij niet veel groter zijn dan Pim de Pissebed zelf. “Wij zijn vanmorgen niet opgestaan om vandaag dood te gaan”, leert Pim de kinderen.

Ze moeten oppassen waar ze gaan staan want onder hun voeten leven vele kleine kriebelbeestjes! Sommigen zoemen ook om je hoofd! Maar wat zijn dat dan eigenlijk voor dieren? Pim de Pissebed neemt de kinderen mee door de tentoonstelling waar zij levensgrote sprekende dieren tegenkomen zoals Miranda de Mier, Nadine de Naaktslak, Wesley Wesp en nog vele anderen! Ieder vertelt iets over zijn leven, zijn metamorfose, van wie ze familie zijn, hoe ze zich voortplanten of ze vertellen iets bijzonders over hun levenswijze. De kinderen maken kennis met de oorworm, de spin, de duizendpoot, de sprinkhaan, de hommel en nog véél meer!

Panelen, spelletjes en decorstukken zijn groot en imponerend waardoor de kinderen zich zo klein voelen als … een kriebelbeestje.

De expo is vooral leuk voor kinderen van 4 tot 9 jaar, maar is zeker ook een aanrader om met het gehele gezin te bezoeken. De toegang is gratis.

Verwacht:


Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

    • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
    • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
    • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.

Geef een reactie