Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Vanaf 8 september tot 6 januari 2020:  De Afval Experience

De ‘Afval Experience’ is een interactieve tentoonstelling over afval: Shiro & Sakuma zijn Martial Arts vechters. Ze worden gek van het zwerfafval dat ze overal zien liggen. Daarom hebben ze hun wapens omgesmolten tot afvalgrijpers. Vanaf nu gaan ze door het leven als: Samoerai-opruimers. Op weg naar hun dojo lopen ze langs een groepje jongeren. De jongeren hebben van alles op de grond gegooid zoals kauwgom, blikjes, plastic flesjes, snoep- papiertjes en sigarettenpeuken. Shiro & Sakuma schrikken van al het zwerfafval en willen hier graag iets aan doen! Shiro & Sakuma stimuleren je om ook een training voor Samoerai- opruimer te gaan doen. In een 12-tal uitdagende trainingsonderdelen leer je van alles over afval. En vooral dat afval opruimen niet stom is maar juist stoer!

Verwacht:

  • 6 januari 2020 tot ca. 1 april 2020: ‘the best of’: de mooiste foto’s van de natuurfotografen de Vereniging Natuurfotografen-West
  • 1 april 2020 tot augustus 2020: Bijen

Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

    • Speuren naar Sporen‘, een expositie over allerlei diersporen
    • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
    • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
    • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.

Geef een reactie