Expositie (huren)

De exposities in De Papaver zijn gratis te bezoeken. Per jaar zijn er twee tot drie verschillende tentoonstellingen.

Het is voor alle leeftijden leuk om de exposities te bekijken. Voor kinderen is er meestal een gratis speurtocht door de expositie, zodat ze spelenderwijs leren over het onderwerp en worden uitgedaagd verder na te denken. Er zijn zo veel mogelijk doedingen (ook leuk voor volwassenen!).

Vanaf 8 maart tot eind mei 2020 kan je in De Papaver genieten van de mooiste natuurfoto’s van de Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West). Voor de kinderen is er een mini-expo over de ‘Lente’ en een speurtocht door de tentoonstelling.

De Vereniging van Natuurfotografen West (VNF-West) is een van de bijna twintig natuurfotografenverenigingen die Nederland telt en heeft momenteel rond 25 leden. Stuk voor stuk mensen die hun passie voor de natuur combineren met fotografie. De doelstelling van de vereniging is om door het onderling beoordelen van foto’s, elkaar naar een hoger kwalitatief en artistiek niveau te tillen. Dat gebeurt met name tijdens de maandelijkse verenigingsavonden in De Papaver.

De leden van VNF-West zijn (enigszins) gevorderde amateurs en (semi-)professionals. Echter, ook enthousiaste beginnende natuurfotografen zijn van harte welkom. De beleving van de natuur is de gemeenschappelijke noemer.

Door de uiteenlopende specialisaties van de leden komen alle takken van natuurfotografie aan de orde: onderwater, macro, flora en fauna, landschap en abstract.

De leden van VNF-West onderschrijven de gedragscode van natuurfotografen:

“Verstoring van de natuur moet vermeden worden en het welbevinden van de natuur gaat vóór het maken van een foto”.

Ze bevestigen daarmee hun liefde voor de natuur.

Met deze overzichtsexpositie beoogt de vereniging individueel en als vereniging een visitekaartje af te geven en te laten zien waarmee haar leden bezig zijn en wat hen boeit. Alle exposanten hebben de vrije hand gekregen in hun keuze en presentatiewijze.

De vereniging hoopt ook met deze expositie de bezoekers enthousiast te maken voor de natuurfotografie, en wellicht inspireert het tot een lidmaatschap van onze vereniging.

Belangstelling? Ga naar: http://www.vnf-west.nl

Verwachte exposities:

  • eind mei tot 1 november 2020: Bijen. Deze tentoonstelling wordt door De Papaver zelf gemaakt. De tentoonstelling gaat over het belang van bijen voor de natuur en voor onze voedselvoorziening, het leven van wilde bijen, honingbijen, hoe je bijen kan helpen en nog veel meer.

Expositie huren?

De Papaver heeft de volgende (interactieve) exposities te huur:

    • Klimaat in je straat, een expositie over de gevolgen van klimaatverandering en welke klimaatadaptieve maatregelen je als bewoner zelf kan treffen.
    • Eén vierkante meter natuur: een expositie over de microscopische wereld van één vierkante meter poldernatuur
    • Bomen over planten: een expositie waarin planten centraal staan

Neem contact op met Cora Cox (coördinator tentoonstellingen) voor meer informatie over de inhoud, prijs en verhuurvoorwaarden van de exposities.

Geef een reactie