Leerzame tuinen

De Papaver beschikt over drie mooie en interessante tuinen.

 

Kruidentuin

De Kruidentuin is ruim van opzet met een traditionele indeling in vakken. Hierin zijn de meest voorkomende kruiden bij elkaar gebracht. Je kunt in deze tuin kennismaken met planten die in de keuken, bij de bereiding van cosmetica en in de homeopathie worden gebruikt.

 

Leer- en zintuigentuinLZT Lente 2016

De Leer- en zintuigentuin is een kruidentuin die verhoogd is aangelegd waar niet alleen kinderen, maar ook volwassenen en mensen met een mobiele of visuele handicap de kruiden kunnen voelen, ruiken en proeven.

In de lente, als de meeste bloemen bloeien, kun je hier ook een leuke en leerzame speurtocht doorheen doen. Deze is gericht op jonge kinderen. Wil je meer weten of de speurtocht reserveren? Neem dan contact met ons op.

 

Permacultuurtuin

Aan de voorkant van het gebouw van duurzaamheidscentrum De Papaver ligt een permacultuurtuin, die door vrijwilligers wordt onderhouden. De tuin is in het voorjaar van 2014 ontworpen en aangelegd door Birgitte Wammes en Rutger Spoelstra van Stichting Groenkracht samen met de vrijwilligers van de Papaver.

De permacultuurtuin van de Papaver is een bijzonder soort moestuin waar we zoveel mogelijk samenwerken en gebruikmaken van oplossingen uit de natuur. Op deze manier creëren we een natuurlijke balans, een mini-ecosysteem, wat zorgt voor een gezonde basis van de tuin. Met permacultuur creëer je niet alleen een tuin die mens- én diervriendelijk is, het is ook nog eens een veel gemakkelijkere manier van tuinieren! Lees hier meer over deze tuin.

Verkoop planten en zaden uit eigen tuin

De Papaver verkoopt planten en zaden uit eigen tuin. Het aanbod planten wisselt per seizoen. De prijs is € 1,50 per plant. Een zakje zaad kost € 1,- . Klik op zadenlijst 9-3-’18 voor een actueel overzicht van het aanbod aan zaden.

Arboretum-Heempark

Heempark Lente 2016

Naast De Papaver ligt het prachtige Arboretum-Heempark. Bomen en struiken staan zoveel mogelijk systematisch gegroepeerd. Er wordt gestreefd naar een zo volledig mogelijk aantal soorten en variëteiten (rekening houdend met de klimatologische omstandigheden). Er zijn regelmatig rondleidingen door het Arboretum-Heempark.

Nieuws uit/over de tuinen

Ingenieur in de natuur

De Prins Hendrikpolder Civiele techniek heeft bij natuurliefhebbers niet zo’n beste naam. Bulldozers rijden meestal zoals het op de werktekening staat. En als daar…