Vrijwilligers

Naast een aantal vaste (betaalde) krachten, werkt er bij De Papaver een gemotiveerd en enthousiast team van ruim 70 vrijwilligers. Zij zetten zich in om te zorgen dat De Papaver voor bezoekers van alle leeftijden en diverse interesses een aantrekkelijke locatie is voor het beleven van een duurzame lifestyle en natuur. Denk hierbij aan het ontvangen van de bezoekers, het onderhouden van het gebouw en de tuinen, het ondersteunen van de diverse activiteiten en het ontwikkelen van tentoonstellingen.

 

Vrijwilliger worden?

 

Ben jij op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Wil je op een fantastische plek in een groene omgeving lekker de handen uit de mouwen steken? Of houd je van het contact met de mensen en wil je een van onze gastheren of -vrouwen zijn? Je bent meer dan welkom en we vinden ongetwijfeld een passende taak voor je.

 


Vrijwilligers schrijven over hun ervaring bij De Papaver

Het leukste aan het vrijwilligerswerk is dus eigenlijk gewoon alles!

Cindy:

“Ik had een burn-out en kon tijdelijk niet werken. Nadat ik een poosje had thuisgezeten kreeg ik weer energie, maar werd ook duidelijk dat mijn baan het niet meer was voor mij. Mijn re-integratie opstarten deed ik daarom liever ergens anders. Zo kwam ik op het idee om vrijwilligerswerk te gaan doen. Omdat ik zelf graag duurzaam bezig ben, kwam ik al snel uit bij De Papaver. Ik zat daar achter de receptie en hielp mee met het organiseren van publieksactiviteiten.

Ik vond het heel fijn dat de betaalde krachten van De Papaver steeds hun waardering voor mijn werk uitspraken. Ik voelde me daardoor al snel op mijn gemak. Ook was de begeleiding erg goed; ik kon altijd terecht met mijn vragen of persoonlijke verhalen. Mijn zelfvertrouwen groeide en dat zorgde er mede voor dat ik werd aangenomen bij een andere organisatie. Nu help ik alleen nog bij de publieksactiviteiten. Zo kan ik blijven genieten van de leuke mensen die ik heb ontmoet!”

 

Nathalie:

“Ik werk ondertussen al 2 jaar als vrijwilligster bij de Papaver en ik doe dit nog steeds met veel plezier. Toen ik begon bij de Papaver klom ik net uit een vervelende periode. Een buurvrouw (tevens ex-medewerkster) attendeerde mij op de Papaver en dat ze ook op zoek zijn naar vrijwilligers. Omdat ik na een half jaar het thuis zitten beu werd, besloot ik te reageren op een openstaande vacature voor receptioniste bij de Papaver. Het vaste personeel had veel begrip voor mijn situatie en hield er ook rekening mee, wat erg fijn was en nog steeds is natuurlijk. Ook de onderlinge fijne sfeer met mijn collega’s ervaar ik als zeer prettig – en dat in een fijne groene omgeving ook!”

 

Naomi:

“Als kind kwam ik minimaal één keer per maand bij De Papaver. Daar deed ik altijd met veel plezier de speurtochten en heb ik zo’n beetje alle tentoonstellingen bezocht. Ik was altijd erg geïnteresseerd in de natuur en dieren, en daarom ging ik graag met mijn moeder en zusje naar De Papaver. Ook ben ik lang lid geweest van De Natuurwacht.
Toen ik mijn stage rond de kerstvakantie ging lopen, kwam ik al snel bij De Papaver terecht. Als vrijwilliger kun je dan bijvoorbeeld helpen bij leuke knutselactiviteiten of bij een markt. Vooral de activiteiten waarbij je kinderen kunt helpen vond ik erg leuk, want de kinderen waren vaak erg enthousiast over de activiteiten.”

Rick:

“Ik ben via een advertentie bij De Papaver gekomen en ik werk sinds december 2017 in het Heempark. Het leukste aan werken bij De Papaver is het buiten zijn, het bezig zijn in de natuur. Daarnaast zijn de collega’s erg gezellig. Het leukste is dus eigenlijk gewoon alles, als je er bent is het namelijk altijd leuk.”

Frans:

“Toen ik werkeloos raakte, kwam ik hier via de website terecht. Ik vroeg mij af wat bij mij paste, en ik vond de natuur interessant. Daardoor kwam ik bij De Papaver terecht. Ik werk nu ongeveer anderhalf jaar in het Heempark en ik vind vooral de collega’s en het buiten zijn leuk.”

Otto:

“Ik ben via de site ‘Delft voor elkaar’ bij De Papaver gekomen, en werk hier nu sinds december 2017. Het leukste aan in het Heempark werken is dat er altijd iets te doen is, want het park moet altijd onderhouden worden.”

Ellie:

“Via de Delftse Post ben ik bij De Papaver gekomen. Ik werk hier nu ongeveer sinds 2010. Vooral het buiten zijn is leuk, en ik vind het werken met planten ook leuk. Het is daarnaast ook leerzaam.”