Maart: Landelijke Opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag slaan het bedrijfsleven, scholen en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor bedrijven een uitgelezen kans om hun zichtbaarheid met een originele opruimactie in de omgeving te vergroten en de band met de buurt te versterken. Voor buren of wijkverenigingen is het vaak een ontzettend gezellige dag waarin ze ook zorgen voor een schone buurt.

Initiatiefnemer Nederland Schoon organiseert deze dag al sinds 2002 om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag levert prettig schone buurten op. Maar dat niet alleen: buren, collega’s en scholieren vinden het vaak heel gezellig om samen aan de slag te gaan!

Dit jaar is de Landelijke Opschoondag op zaterdag 21 maart 2020.

Wat moet je doen tijdens de Landelijke Opschoondag?

Het schoolplein vegen. Of het park opruimen. Misschien de straten rondom je huis afvalvrij maken. Of het gebied rondom je bedrijf of supermarkt aanpakken. Tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is. Maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is. Want tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen.

 Zo doe je mee:

  • Meld je opruimactie aan bij Nederland Schoon en bij De Papaver.
  • Nodig zoveel mogelijk deelnemers uit.
  • Ontvang gratis opruimmaterialen van Nederland Schoon (handschoenen, vuilniszakken, hesjes, poster) en leen de rest van De Papaver (afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, banners).
  • Ga tijdens de Landelijke Opschoondag samen aan de slag.

De Landelijke Opschoondag is altijd op een zaterdag. Kan je dan niet, bijvoorbeeld omdat je meedoet met school of een club die op zaterdag dicht is? Geen probleem! Dan doe je gewoon op één van de dagen ervoor mee.

Wat doet De Papaver?

De Papaver zet zich in voor een schoner Delft. Samen met Nederland Schoon helpen we dan ook graag bij het stimuleren van zoveel mogelijk inwoners. Want hoe meer inwoners meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

Als je je actie aanmeldt bij De Papaver…

  • … krijg je hulp bij het opzetten van je actie.
  • … kan je gratis opruimmaterialen lenen: afvalgrijpers, schepnetten, afvalzakhouders, handschoenen, hesjes, vuilniszakken, banners, posters enzovoorts.
  • … kunnen we je actie bekend(er) maken, zodat bijvoorbeeld buurtgenoten zich kunnen aansluiten. (Alleen als je dat wilt natuurlijk.)

Liever aansluiten bij anderen? Dat kan!

Wil je wel meedoen, maar geen eigen actie opzetten? Of lijkt het je gewoon leuk om eens met een andere groep mee te doen? Sluit je dan bij een ander initiatief aan! We melden t.z.t. de initiatieven die bij De Papaver bekend zijn.

Twijfel je nog of wil je een ander overtuigen mee te doen? Check het filmpje en zie hoe het er in 2019 aan toe ging.
Of lees hoe succesvol de Delftse Opschoondag 2019 was!