Maart: Landelijke Opschoondag

Tijdens de Landelijke Opschoondag slaan het bedrijfsleven, scholen en vrijwilligers hun handen ineen om Nederland schoon te maken. Voor bedrijven een uitgelezen kans om hun zichtbaarheid met een originele opruimactie in de omgeving te vergroten en de band met de buurt te versterken. Voor buren of wijkverenigingen is het vaak een ontzettend gezellige dag waarin ze ook zorgen voor een schone buurt.

Initiatiefnemer NederlandSchoon organiseert deze dag al sinds 2002 om mensen te stimuleren zwerfafval op te ruimen. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag levert prettig schone buurten op. Maar dat niet alleen: buren, collega’s en scholieren vinden het vaak ontzettend gezellig om samen aan de slag te gaan!

De volgende Landelijke Opschoondag vindt plaats op zaterdag 23 maart 2019.

 

Wat moet je doen tijdens de Landelijke Opschoondag?

Het schoolplein vegen. Of het park opschonen. Misschien de straten rondom je huis afvalvrij maken. Of het gebied rondom je bedrijf of supermarkt aanpakken. Tijdens de Landelijke Opschoondag maak je schoon bij jou in de buurt. Niet alleen omdat een schonere buurt prettiger en veiliger is. Maar vooral omdat het vaak hartstikke gezellig is. Want tijdens de Landelijke Opschoondag steek je sámen de handen uit de mouwen.

 Zo doe je mee:

  • Meld bij je schoonmaakactie aan op NederlandSchoon en bij De Papaver.
  • Nodig zoveel mogelijk deelnemers uit.
  • Ontvang gratis schoonmaakmaterialen van NederlandSchoon (handschoenen, vuilniszakken hesjes, poster) en leen de rest van De Papaver (grijpers, schepnetten, ringen, banners, etc..)
  • Ga tijdens de Landelijke Opschoondag samen aan de slag.

De Landelijke Opschoondag is altijd op een zaterdag. Kan je dan niet, bijvoorbeeld omdat je meedoet met school of een club die zaterdags dicht is? Geen probleem! Dan doe je gewoon in een van de dagen ervoor mee.

 

Wat doet De Papaver?

Duurzaamheidscentrum De Papaver zet zich in voor een schoner Delft. Samen met NederlandSchoon helpen we dan ook graag bij het stimuleren van zoveel mogelijk inwoners. Want hoe meer inwoners meedoen aan de Landelijke Opschoondag, hoe succesvoller het wordt!

Als je je actie aanmeld bij De Papaver…

  • … krijgt je hulp bij het opzetten van je actie.
  • … kan je gratis opruimmaterialen lenen: grijpers, schepnetten, ringen, handschoenen, hesjes, vuilniszakken, banners, posters, vlaggen, enz…
  • … kunnen we je actie bekend(er) maken zodat bijv. buurtgenoten zich kunnen aansluiten. (Alleen als je dat wil natuurlijk.)
  • … krijg je een cadeautje! (mits tijdig aangemeld)

 

Aansluiten bij anderen? Ook leuk!

Wil je wel meedoen, maar geen eigen actie opzetten? Of lijkt het je gewoon leuk om eens met een andere groep mee te doen? Sluit je dan bij een ander initiatief aan! We melden t.z.t. de initiatieven die bij De Papaver bekend zijn.

 

Twijfel je nog of wil je een ander overtuigen mee te doen? Check het filmpje en zie hoe het er in 2017 aan toe ging.
Of lees hoe succesvol de Delftse Opschoondag 2018 was!