Schoon Belonen

Schoon houden beloont! Door zwerfafval op te ruimen en dit te recyclen, creëren we een afvalvrije leefomgeving en verdien je geld voor jouw vereniging of school!

 

Doe mee!
Met het programma Schoon Belonen kunnen scholen en verenigingen helpen aan een opgeruimde omgeving. Samen zorgen we dat flesjes, blikjes en andere verpakkingen worden opgeruimd en ingezameld. Dat leidt niet alleen tot een schone leefomgeving, maar ook tot een mooie beloning voor de deelnemers!

 

Hoe werkt het? 
Het programma bestaat uit 2 verplichte onderdelen: het inzamelen van PMD en /of PET en samen op pad gaan om je omgeving op te schonen.

 

1. Inzamelen van PMD (plastic, metaal en drinkverpakkingen)
Deelnemers krijgen 1 of meerdere kliko’s van 240 liter, deze worden eenmaal per week* geleegd. Voor een volle kliko ontvang je € 2,50. Je hoeft niet zelf bij te houden hoeveel bakken je vult, dit wordt voor je gedaan. Je ontvangt vanzelf informatie over je beloning.

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van PMD, PET-flessen in te zamelen. Of je doet beide!

Inzamelen van PET-flessen
Deelnemers kunnen een verzamelbak voor PET-flessen krijgen in de vorm van een grote PET-fles. Deze bak wordt geleegd door Stichting Stunt. Zij maken van

de flesjes mooie Delftsblauwe tegels! (Ze video onderaan de pagina) Voor een volle bak krijg je € 2,50.

 

2. Zelf je omgeving opschonen
Ga zelf op pad om je omgeving op te schonen! Elke deelnemer krijgt materialen zoals grijpers en zakkenhouders om zwerfafval op te kunnen ruimen. Hiermee verdien je € 1,50 per persoon per uur.  Ga je bijvoorbeeld met een klas van 30 leerlingen een half uur op pad? Dan verdien je 30 x 0,5 x € 1,50 = € 22,50. Dat is nog eens een goed bestede pauze! Je kunt zelf beslissen hoeveel keer, hoelang en met hoeveel personen je dit doet. Het enige wat je moet doen is een formulier invullen, geef hier je inzet door.

Wie kan meedoen?
Alle scholen en verenigingen in Delft. Twijfel je of jouw organisatie hieronder valt? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Help mee!

Mail het Schoon belonen deelnameformulier 2019 naar contact@papaverdelft.nl.

 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie?
Mail naar De Papaver of bel 015 364 92 38.

 

 


Schoon Belonen is een initiatief van de Vereniging van Nederlands Gemeenten (VNG), Natuur & Milieu en het Afvalfonds Verpakkingen.