September?  . . . . . . . opruimacties!

Ieder jaar in september vinden twee belangrijke opruimacties plaats: de landelijke Keep it Clean Day en de wereldwijde World Cleanup Day. In 2020 is de Keep it Clean Day op vrijdag 18 september en de World Cleanup Day op zaterdag 19 september. Extra veel mogelijkheden dus om een opruimactie te organiseren!

Keep it Clean Day

De Keep it Clean Day wordt elke derde vrijdag van september gehouden. De eerste keer werd deze dag georganiseerd in 2012. Het doel van deze dag is dat alle Nederlanders één dag lang al het zwerfafval opruimen dat zij tegenkomen. Dat kun je alleen doen, maar je kunt ook een opruimactie organiseren met elkaar. Denk aan je sportclub, je buurtvereniging, je vriendengroep, je bedrijf… Hoe meer groepen meedoen, hoe schoner Nederland wordt!

 

World Cleanup Day

De World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Het idee voor deze dag ontstond in 2008 in Estland, waar 50.000 vrijwilligers het hele land opruimden in maar 5 uur. Tien jaar later, in 2018, deden 18 miljoen mensen in 157 landen mee aan deze opruimactie. Doe je mee met deze actie, dan weet je dat op dat moment in de hele wereld mensen bezig zijn met het schoonmaken van onze planeet!

Maak tijdens de opruimacties gebruik van de app Litterati. Hiermee kun je helpen het materiaal en het merk van het gevonden afval in kaart te brengen. Zie ook: ZwerfAppval

 

Doe je mee?

  • De Papaver ondersteunt opruimacties. Je kunt hier verschillende materialen lenen zoals grijpers, ringen, hesjes, handschoenen en banners (gratis als de opruimactie in Delft is).
  • Meld je als groep of individu aan bij De Papaver via contact@papaverdelft.nl.
  • Vermeld hierbij:
  • Wanneer de actie plaatsvindt
  • Welke en hoeveel materialen er nodig zijn
  • Het tijdstip waarop de materialen opgehaald en ingeleverd worden
  • Haal de materialen op en maak je omgeving zo schoon mogelijk!
  • Stuur na afloop één of meerdere foto’s naar contact@papaverdelft.nl die wij mogen plaatsen op onze social media.

Vragen?

Neem contact op met De Papaver via 015-3649238 of contact@papaverdelft.nl.