September: KeepItCleanDay

Wat is KeepItCleanDay?

KeepItCleanDay is een dag waarop we met z’n allen in Nederland het zwerfafval opruimen. Het wordt gehouden op de 3e vrijdag in september. Meedoen kan volledig op je eigen manier, zolang je maar opruimt, het KeepItCleanDay noemt en een feestje viert!

 

Wat is er anders aan KeepItCleanDay dan aan andere nationale Opruimdagen?

KeepItCleanDay is een grass root initiatief. Dit houdt in dat het georganiseerd wordt vanuit burgers. Er is geen officiële organisatie, en er wordt gewerkt zonder geld. Bedrijven en instanties kunnen hun diensten en producten doneren aan KeepItCleanDay.

 

Waar komt KeepItCleanDay vandaan?

KeepItCleanDay is ontstaan n.a.v. de internationale WorldCleanUp, een wereldwijd evenement waarbij 96 landen hun land opruimen in één dag. De allereerste opruimdag die op deze manier georganiseerd werd vond plaats op 3 mei 2008 in Estland onder de naam ‘Teeme Ara’ (vrij vertaald: Let’s Do It). Hierna volgden 16 andere landen, totdat ze dachten: ‘Weet je wat? Als dit met een land kan, dan kan het ook met de wereld!’.

 

Wat doet De Papaver?

Wij promoten dit evenement bij onze (online) bezoekers, bij onze contacten en via de pers. Daarnaast verbinden we initiatiefnemers aan geïnteresseerde deelnemers. Tenslotte zorgen we voor materialen voor diegenen die een actie opzetten: grijpers, ringen (zakhouders), schepnetten, handschoenen, hesjes, posters, banners, etc. Voor Delftenaren is dit gratis.

Zet jij een actie op? We horen het graag! Desgewenst komt de actie op onze site te staan en je kunt afspraken maken voor het lenen van materialen. Mail sylvia@papaverdelft.nl of bel Sylvia op 06-40660015.


Komt deze dag je niet zo goed uit?

Je kunt je ook aansluiten bij de World Cleanup Day (15 sept 2018) of Burendag (22 sept 2018)!

 

[De materialen worden mede mogelijk gemaakt door gemeente Delft.]