19 september: World Cleanup Day

Wil jij ook samen met miljoenen mensen uit 180 landen onze planeet opruimen? Doe dan mee met de World Cleanup Day! Dit jaar vindt deze grote opruimactie plaats op zaterdag 19 september 2020.

 

 

 

 

 

 

WAT IS DE WORLD CLEANUP DAY?

De World Cleanup Day is een wereldwijde opruimactie. Het idee voor deze dag ontstond in 2008 in Estland, waar 50.000 vrijwilligers het hele land opruimden in maar vijf uur. Elf jaar later, in 2019, deden 20 miljoen mensen in 180 landen mee aan deze opruimactie. Doe je mee met deze actie, dan weet je dat op dat moment in de hele wereld mensen bezig zijn met het schoonmaken van onze planeet!

Maak tijdens je opruimactie gebruik van de app Litterati. Hiermee kun je helpen het materiaal en het merk van het gevonden afval in kaart te brengen. Zo kan het zwerfafvalprobleem bij de bron aangepakt worden door bijvoorbeeld ander soort verpakkingen te ontwerpen. Klik hier voor meer informatie. Lees ook onze blog over deze app.

WIE ORGANISEERT DE WORLD CLEANUP DAY?

De World Cleanup Day wordt in Nederland georganiseerd door de Plastic Soup Foundation en Nederland Schoon. In Delft organiseert De Papaver de World Cleanup Day. Je kunt bij ons terecht voor het lenen van opruimmaterialen zoals afvalgrijpers, afvalzakhouders, vuilniszakken, schepnetten en spandoeken. Ook kunnen wij je advies geven over het organiseren van een opruimactie. We delen ook graag jouw verhaal en foto’s van je actie op onze social media!

 

 

KUNNEN SCHOLEN OOK MEEDOEN?

De World Cleanup Day is op zaterdag. Scholen zijn dan dicht. Daarom kunnen scholen meedoen aan de World Cleanup Day voor scholen op woensdag 16 september 2020. Scholen kunnen ook bij De Papaver terecht voor opruimmaterialen en advies. Wil je meedoen als school? Vul dan ook het onderstaand aanmeldformulier in.

Tip: combineer een opruimactie met onze gastles over Plastic Soup en/of het lespakket Plastic Soup! Klik hier voor ons meest recente onderwijsaanbod.

MEEDOEN?

Iedereen kan meedoen met de World Cleanup Day: scholen, sportclubs, buurtverenigingen, studentenverenigingen of bedrijven. Maar je kunt ook meedoen met je familie, vrienden of buren. Download de poster om je actie aan te kondigen en iedereen uit te nodigen!

Wil je wel graag meedoen, maar heb je geen groep waar je je bij kunt aansluiten? Kijk dan hier of er een geschikte groep voor je tussen zit!

LET OP: denk ook bij het opruimen in groepen aan de coronamaatregelen. Lees hier de maatregelen die het RIVM en Nederland Schoon hebben opgesteld om veilig te kunnen opruimen.

AANMELDEN?

Meld je aan voor de World Cleanup Day via het aanmeldformulier.

 

 

 

VRAGEN?

Neem contact op met De Papaver via 015-3649238 of contact@papaverdelft.nl.