Nieuw: Beleef het dierenvriendjespad

Dierenvriendjespad in de natuur

Belevingsopdrachtjes voor kinderen van 3-7 jaar

Kom je ook spelen in de natuur? Samen met de Dierenvriendjes ga je op ontdekkingstocht. Je krijgt een rugzak met opdrachten mee. Zoek met de kleurenwijzer naar takjes voor een vogelnest, loop als een eend of spring als een kikker. Aan de hand van dit soort opdrachten wandelen de kinderen over een korte route die je ter plekke zelf kunt bepalen. Voor de kinderen heel spannend als ze zelf een stukje van de route mogen bepalen!

De opdrachten zijn ingedeeld naar vier thema’s.  Voor elk thema is er een boekje met opdrachten met een eigen kleur:

  • Groene kaarten: thema planten
  • Rode kaarten: thema dieren
  • Gele kaarten: verplaatsen
  • Blauwe kaarten: thema allerlei

Binnen deze thema’s zijn ook onderwerpen ondergebracht zoals het weer, de seizoenen, het milieu en het kind zelf. De dieren stellen de vragen en geven de opdrachten aan de kinderen.

Mocht de gekozen opdracht niet uitvoerbaar zijn kies dan gewoon een andere. Verplaatsen gaat met de gele opdracht, maar je kunt ook eerst een stukje lopen voor je de volgende opdracht gaat doen. Natuurlijk worden niet alle opdrachtenkaartjes uitgevoerd. Stop als je ziet dat de kinderen er genoeg van hebben.

In de tas zit alles wat jullie nodig hebben: een kleurenschijf, vier opdrachtenboekjes en een loeppotje (handig om kleine diertjes van dichtbij te bekijken!).
Tip: Heb je een verrekijker? Neem die dan mee, dat is ideaal om vogeltjes hoog in de boom beter te kunnen zien!

 

De Papaver heeft meerdere tasjes beschikbaar, reserveren met een kleine groep is dus niet nodig; je hebt maar 1 tasje nodig per groep. Kom je met een grote groep? Stuur dan een e-mail naar contact@papaverdelft.nl.

Prijs: €5,- huur per tasje per dag.


De Papaver heeft het Dierenvriendjespad in bruikleen van Staatsbosbeheer. Dank daarvoor!